Iloa, intoa ja kommelluksia. Arjen sekametelisoppaa vinkkien ja suositusten takaa. Neuvokas perhe työntekijöiden jalat pitää tukevasti maassa 14-,12-,8-,5- ja 3-vuotiaat kotirintaman sankarit. Välistä soppaa sekoittaa vieraskynää käyttävät. 

Kun lapsi (vai äiti?) harrastaa…

Tytöt eväsretkellä

Jokin aika sitten 3- ja 5-vuotiaiden tyttärieni päiväkotiryhmässä pohdittiin lasten harrastuksia: lapset saivat vuorollaan kertoa, mitä he harrasti

Lue lisää

Saaristoretki

Ihailen vanhempia, jotka suoriutuvat reissuista useammankin lapsen kanssa rennosti.

Lue lisää

Lasten kanssa keittiössä – kestääkö äidin hermot?

Viikonloppuna kutsuimme appivanhemmat meille syömään. Minä huolehdin salaatin teosta, vanhempi poika teki ruuan ja nuorempi jälkiruuan.

Lue lisää

Perheliikuntaa teinien kanssa - mission impossible?

Sitkeästi kyllä yritän edelleen ideoida erilaisia yhteisiä liikkumistapoja.

Lue lisää

Täällä kuuluu lapsiperheiden ääni ja tarinat sekä ammattilaisten pohdinnat. 

Lomalla luontoon - 10 vinkkiä kouluikäisten vanhemmille

Seikkaillen luontoretkelle

Lue lisää

10 syytä lähteä lasten kanssa lähiluontoon

Joku näkee luonnossa vain sen vaarat, Hollywoodin värittämän kuvan metsästä, jossa aina piilee jotain pahaa.

Lue lisää

Ripaus rohkeutta kannatti - sain upean ystävän

Eilen oli ystäväni syntymäpäivä. Olin sopinut, että haen hänet hänen kotoaan klo 12.

Lue lisää

Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet

Vieras ihminen tulee taputtelemaan naisen pyöristynyttä vatsaa ja kyselemään ”Koska sinulla on laskettu aika?” Vauvasta ei ole tietoakaan, vaan vyö

Lue lisää

Miltä tuntuu olla ylipainoisen lapsen vanhempi?

Onko syyllinen olo? On Onko syyllistetty olo? On Onko voimaton olo? On Onko epätoivoinen olo? On

Lue lisää

8 asiaa, joita voit tehdä lapsesi kanssa luonnossa

Luontoa on lähellä, urbaanissa kaupunkiympäristössäkin, kunhan sitä vain etsii ja sen löytää. Lapset ovat tässä etsinnässä taitavia apureita.

Lue lisää
Onhan se hienoa, että tämän päivän lapsista kasvaa tulevaisuuden diginatiiveja, mutta miten se saada
7.8.2018 - Mirjami Antola

Ensi syksynä starttaa viides vuoteni liikuntalääketieteen opintoja Jyväskylän yliopistossa.

20.6.2018 - Mira Lainiola
  1. Seikkaillen luontoretkelle
21.5.2018 - Noora Säily
Innostus ja kiinnostus luontoon herää jo pienillä lapsilla. ”Katso kukka!” huutaa onnessaan yksi. Toinen seuraa muurahaista ympäri pihaa. Kolmas tahtoo maistaa kaikkea, mitä luonto tarjoaa. Lapset tahtovat tutkia, ihmetellä ja yllättyä luonnosta.
7.5.2018 - Noora Säily
Luonto tarkoittaa meistä jokaiselle jotakin. Yksi on sisäistänyt luontotietoutta jo äidinmaidossa. Toinen on oppinut isovanhemmiltaan tietoutta luonnon mahdollisuuksista. Kolmas on ollut pienenä partiossa ja muistaa elävästi ne leirinuotiot. Vaikka osalle luonto merkitsee jotain positiivista, joillekin luonto on etäinen, jopa pelottava asia.
4.4.2018 - Eija Mikkola
Ajatuksia kehopositiivisuudesta ja ulkonäköpaineista. Sain lapsuudessa usein kuulla tovereideni vanhemmilta "Oi kun sä olet noin kauhean laiha." Nämä kommentit jäivät mieleeni ja häpesin painoani. Olisin halunnut olla kuten muut.
8.3.2018 - Elisa

Jokin aika sitten 3- ja 5-vuotiaiden tyttärieni päiväkotiryhmässä pohdittiin lasten harrastuksia: lapset saivat vuorollaan kertoa, mitä he harrastivat. Innoissani kysyin tytöiltäni, mitä he vastasivat.

28.11.2016
Lastenlääkäri Marketta Dalla Vallen mietteitä YK:n Lasten oikeuksien juhlavuonna
9.12.2015

Mieheni on hyvä hampaidenpesijä. Lapsia kun se homma ei aina huvita, niin meillä pestään usein ensin dinon hampaat.

9.11.2015 - Terhi

 

27.8.2015 - Terhi
Haikeudella muistelen aikoja, kun illalla vielä lähdettiin koko perhe kävelylenkille metsään tai pienelle pyöräretkelle. Totuuden nimessä aika on varmasti kullannut osan muistoista ja erityisesti lähdöt ei varmasti aina olleet niin idyllisiä, kuin muistan. Mutta siinä vaiheessa, kun teini-ikäinen lapsesi katsoo sinua silmät pyöreinä takaisin, kun olet ehdottanut yhteistä iltakävelyä, niin tiedät jonkin ajanjakson mennen ohi.
8.6.2015

”Liikuntasalin ovi on vielä kiinni. Muutamia lapsia pyörii malttamattomana käytävällä. Oven auetessa hihkuvat lapset säntäilevät pallokorilta puolapuille ja tasapainoilevat voimistelupenkillä. Ohjaajan ei tarvitse kehottaa ketään liikkeelle.

25.2.2015 - Anne, Kati, Terhi

Terhi: #ruudutonpäivä, kenen idea?

20.1.2015

Onko syyllinen olo? On
Onko syyllistetty olo? On
Onko voimaton olo? On
Onko epätoivoinen olo? On
Onko suunnaton huoli? On
Onko surullinen olo? On

10.11.2014
Lapsen ylipaino on herkkä aihe myös ammattilaiselle. Oma terveydenhoitaja-tieni on ollut täynnä oppimista, kompurointia ja onnistumisia. Aina on hyvä hetki miettiä, miten voisin kehittyä ammatissani.
27.10.2014 - Minna
Erilaisuus antaa paljon! Kun uskalsin avata kotini oven ja raottaa omaa elämääni, löysin hienon ystävyyden!
14.10.2014 - Kati

Ihailen vanhempia, jotka suoriutuvat reissuista useammankin lapsen kanssa rennosti. Lopputuloksena vanhemmatkin näyttävät levänneiltä ja lapsilla oli kivaa ja kaikesta säädöstä (jota lasten kanssa aina on) huolimatta reissu kannatti. Hyvä te :)

23.9.2014 - Terhi

Viikonloppuna kutsuimme appivanhemmat meille syömään. Minä huolehdin salaatin teosta, vanhempi poika teki ruuan ja nuorempi jälkiruuan.

8.9.2014 - ANNE

”Ööh, tottakai!” Myönnän, että on mennyt pitkä aika, kun olen pyytänyt lapsia kanssani varsinaisesti ruuanlaittoon. Pöydän kattaminen ja kurkkujen pilkkominen on hauskaa puuhaa 3v. mielestä (hyvinä päivinä), mutta nyt hän halusi tehdä kanssani jotain enemmän. 8v.

22.8.2014 - KATI

Pidän pyöräilystä. Se on helppo ja mukava tapa liikkua paikasta toiseen, kun välimatka on siihen sopiva. 5-vuotias lapsemmekin polkee mielellään (ainakin hyvinä päivinä) päiväkotimatkansa. Perheessämme on polkupyöriä enemmän kuin perheenjäseniä, vaikka fanaattisia pyöräilijöitä emme olekaan.

21.8.2014 - TERHI

Vaikka työkseen miettii vinkkejä perheille, miten elää terveellisemmin, niin onneksi oma perhe pitää jalat maassa siinä, että huomaa ettei se aina ole niin yksinkertaista. Vanhinta lastani olen tällä hetkellä rakkaudella kasvattanut yli 14 vuotta.

Tilaa syöte