Pyöräily
Pyöräily on mukavaa perusliikuntaa ja tärkeä taito kaiken ikäisille. Pyöräilyyn kuuluu monia osataitoja, joita lapsen tulee ensin oppia, että pyöräily alkaa sujumaan ja tuntuu mukavalta.

Hei me pyöräillään -videosarjaan on koottu osataitoja miten pyöräilyä voidaan harjoitella osissa ja vinkkejä aikuiselle miten auttaa oppimista. Aikuisen tehtävä on kannustaa ja kehua sekä ennen kaikkea olla kärsivällinen. Isommille pyöräilijöille löytyy lisäksi leikkejä (Peili, Taitorata, Maailman hitain pyöräilijä), joiden avulla voidaan vahvistaa jo hankittuja pyöräilytaitoja ja tehdä harjoittelusta hauskempaa.  Sarjassa edetään pyöräilyn alkeista haastavampiin pyöräilytaitoihin. 

Videosarjan kaikki 13 osaa löydät meidän You tube -kanavalta sekä Neuvokas perhe Facebookin videoista.

Mukavia pyöräilyhetkiä harjoittelun merkeissä!

Pyöräilymittari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyöräilymittarin avulla voi innostaa lasta harjoittelemaan ja lapsi huomaa itsekin edistymisen ruutuja ruksiessa. Pienelle pyöräilijälle riittää harjoituskertojen merkitseminen ja  isomman kanssa voi sopia vaikka 1 km/ruutu. Lapsen kanssa voi sopia yhdessä välipalkintoja, jotta innostus pysyy yllä. Joskus taito ei syystä tai toisesta kehity, jolloin on hyvä ottaa askel taaksepäin ja antaa taidon hautua. Voi olla muutaman viikon kuluttua tai seuraavana kesänä pyöräily onnistuukin lähes itsestään