Talviset ulkoleikit lasten kanssa
Talvi antaa mahdollisuuden myös riehakkaampiin ulkoleikkeihin. Yhdessä touhuaminen saa posket punaiseksi ja piristää. Lapsesta on hauskaa, jos aikuinenkin osallistuu leikkeihin, mäenlaskuun tai luisteluun.

Tässä ideoita pakkaspäivän tai räntäsateen leikkeihin:

1. Jäädytä värjättyä vettä jääpalamuotissa tai pakasterasiassa. Piilottakaa värikkäitä jääpaloja timantteina tai Afrikan tähtinä pihaan ja leikkikää aarteenetsintää.

2. Lapset rakastavat lumipallojen heittämistä, mutta lumisodassa on vaarana sattua vahinkoja. Vaihtoehtoisena muotona voi tehdä kaksi maalitaulua esimerkiksi vajanseinään ja puuaitaan, ja käydä lumisotaa niin että käydään tulittamassa vihollisen maalitauluun osumia.

3. Hippaleikit ovat aina hauskoja ja niitä voi muunnella leikkijöiden iän mukaan. Kulkea voi kävellen, juosten, takaperin, kylkiedellä jne. Puuhipassa muutama puu toimii turvana, halaushipassa pelastetaan kiinnijääneitä halaamalla ja töpselihipassa työntämällä kädet kainalon töpseleihin.Lasten suosikki on myös Ambulanssihippa, jossa kiinnijäänyt kuljetetaan sovittuun sairaalaan. Sieltä voidaan pelastaa kantamalla 24-leikkijän voimin.

4. Lainatkaa keittiöstä pannuja ja kakkumuotteja ja perustakaa pihalle lumiukkojen ravintola notkuvine pitopöytineen täynnä lumikakkuja.

5. Pelatkaa ristinollaa ulkona. Piirtäkää lumeen tai maahan yksinkertainen kuuden ruudun ruudukko. Merkatkaa ristit kahdella risulla ja nollat kävyillä tai kivillä.

6. Rantalelut voivat tarjota hauskuutta myös talvipäivään. Istukaa uimarenkaisiin ja kisatkaa kohti maaliviivaa vain jalkoja apuna käyttäen.

7. Pimeällä ulkoillessa voi leikkiä taskulamppuhippaa. Hipalla on taskulamppu ja hän etsii piilossa olijoita. Kun valokeila osuu piilossa olevan kasvoihin, hänet on löydetty. Alue kannattaa sopia yhteisesti.

8. Pimeän tai märän kelin ulkoiluun voi vauhtia saada myös pyykkipoikahipalla. Jokaiselle leikkijälle jaetaan yksi pyykkipoika, joka kiinnitetään takin helmaan. Leikkijöiden tavoitteena on saada napattua muilta pyykkipoika. Myös ryöstetyt pyykkipojat kiinnitetään esille. Voittajaksi selviytyy se, jolla on leikin päätyttyä eniten pyykkipoikia.

9. Metsänhaltija-leikissä valitaan valtaistuin, josta metsänhaltija tarkkailee alamaisiaan. Muut leikkijät yrittävät lähestyä metsänhaltijaa eri suunnista hiipien puiden takaa tai ryömien maassa hiljaa. Tarkoituksena on päästä koskettamaan metsänhaltijaa tai valtaistuinta. Kun metsänhaltija näkee jonkun lähestyvän, hän huutaa tämän nimen. Silloin leikkijän täytyy palata omaan lähtöpaikkaansa tai mennä piiloon ja yrittää uudelleen. Jos joku onnistuu koskettamaan metsänhaltijaa tai valtaistuinta, valta vaihtuu.

10. Luistelemassa voi pelata palloa, leikkiä seuraa johtajaa tai hippaleikkejä. Jos kentälle saa musiikkia, voi järjestää jäätanssit tai järjestää vaikka liukumiskisat.

 

Katso myös:

-Talvileikit ja eväsretki