Minä olen -vahvuustehtävä
Missä sinä olet hyvä? Mitkä asiat sujuvat sinulta helposti? Mitkä ovat sinun luontaisia vahvuuksiasi? Entä kaverin vahvuudet?

Vahvuuksia ja omia taitoja on hyvä pysähtyä välillä miettimään. Tämän tehtävän avulla voidaan helposti löytää sanoja siihen missä minä olen hyvä. Myös kaverista voidaan miettiä samoja asioita. Ja hauska tehtävä on myös koko perheenä tehtäväksi. Millaisia vahvuuksia näemme toisissamme?

Vahvuussanoja kannattaa viljellä paljon: "Sinä olet sinnikäs" voi sanoa lapselle, joka haluaa toistaa määrätietoisesti samaa asiaa. Ja los lapsella on paljon energiaa, hänen vahvuutensa on vauhdikkuus. Sekin on hyvä taito monessa asiassa. Jos lapsi auttaa mielellään toisia, hänen vahvuutensa on ystävällisyys. Ja lapset jotka keksivät paljon ja kaikenlasta, ovat luovia ja helposti innostuvia. 

Ujo lapsi on usein hyvä kuuntelija. Erilaisissa tilanteissa saattaa näkyä erilaista käytöstä ja eriliaisa vahvuuksia. Ja haasteellisenkin käytöksen taustalta löytyy aina myös jokin vahvuus, kun asiaa tarkastelee toisesta näkökulmasta.

Pysähtykää miettimään teidän perheen vahvuuksia ja viljelkää vahvuussanoja arjessa.

Lisää tehtäväsivuja löydät täältä.