Sydänmerkki
Sydänmerkki auttaa tekemään parempia ruokavalintoja lapsiperheen arjessa.

Ruokakaupan hyllyt notkuvat uutuuksista ja pakkaukset julistavat kilpaa terveellisyyden, lisäaineettomuuden, runsaskuituisuuden ja rasvattomuuden ilosanomaa. Mistä tietää, mikä on todella terveellistä? Varsinkin kun pakkausmerkintöjen tarkkaa tiirailua tärkeämmältä tuntuu pitää katse vilkkaan 5-vuotiaan liikkeissä ja selvitä kauppareissuista mahdollisimman vähällä vaivalla.

Monipuolisen ja terveyttä tukevan ruokavalion koostamiseen on monia keinoja. Sydänmerkki-tuotteiden noukkiminen ostoskoriin on yksi luotettava tapa tehdä terveyttä edistäviä ruokavalintoja. Ne ovat tuotteesta riippuen vähemmän suolaa, sokeria ja rasvaa sisältäviä sekä rasvan laadultaan parempia vaihtoehtoja.

Miksi Sydänmerkki-tuote on parempi valinta?

Sydänmerkin ovat ansainneet elintarvikkeet, joissa rasvan laatu on hyvä ja suolan määrää on vähennetty. Joissakin tuoteryhmissä merkin saamiseksi vaaditaan myös enemmän kuitua ja vähemmän sokeria. Sydänmerkki kertoo siis yhdellä vilkaisulla, että tuote on omassa tuoteryhmässään terveydelle parempi valinta.

Elintarvikevalmistajat hakevat merkin käyttöoikeutta puolueettomalta asiantuntijaryhmältä. Käyttöoikeudet saadakseen tuotteen on täytettävä kaikki asetetut kriteerit, jotka perustuvat tutkittuun ja ajankohtaiseen ravitsemustietoon.

Sydänmerkki jokapäiväisissä valinnoissa

Syömämme ruoan suolan ja rasvan suhteen pienillä valinnoilla on ajan kuluessa suuri merkitys. Liiallisesti saatuna suolan sisältämä natrium nostaa verenpainetta ja kovat, tyydyttyneet rasvat kohottavat veren kolesterolia. Huolellisessa tarkastelussa harmittoman näköinen limppu voi osoittautua yllättävän suolaiseksi ja iltapäivien kahvihetkiltä tuttu leivonnainen varsinaiseksi piilorasvapommiksi.

Sydänmerkki on kelpo apulainen lapsiperheen ostoksia tehdessä, kun aikaa ei tunnu riittävän tuotteiden suola-, rasva- ja sokeripitoisuuksien vertailuun. Tuttuun merkkiin tukeutumalla kiireessäkin voidaan tehdä terveellisiä valintoja. Tuotteita voi bongata lähes jokaiselta kaupan hyllyltä ja lapsikin oppii nopeasti tunnistamaan hyvästä ruokavalinnasta viestivän punaisen sydänkiemuran.

Sydänmerkityt tuotteet ostoskärryissä kertovat, että haluat…

  • tehdä terveellisiä ruokavalintoja ja siten edistää koko perheen hyvää oloa
  • säätää perheen ruokavaliota terveellisempään suuntaan
  • tarkkailla kovan rasvan, suolan ja sokerin osuutta ruokavaliossa
  • saada helpotusta päivittäisten valintojen tekemiseen ruokakaupassa
  • huolehtia omasta ja lähimmäistesi hyvinvoinnista

Valmista sydänystävällistä ruokaa

Viime vuosien ruokakeskustelussa on keskitytty hehkuttamaan itse tehtyä, luonnollista ruokaa. Lisäaineiden ja pitkälle prosessoitujen tuotteiden välttely on johtanut valmisruokien maineen romahtamiseen. Alusta saakka itse valmistamiseen ei kuitenkaan ole aina aikaa tai mahdollisuuksia.

Paljon parjatuista valmisruoista löytyy myös hyviä vaihtoehtoja, joiden varaan turvautumisesta ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa ja syyllisyyttä. Olennaista on kiinnittää huomiota tuotteen rasvan määrään ja laatuun sekä suolan ja energian määrään. Sydänmerkki on kätevä apuri valmisruokien vertailussa, kun pahimmat rasva- ja suolapommit on karsittu pois. Kun lautanen vielä täydennetään lempikasviksilla, muodostuu valmisruoasta mainettaan parempi ateria.

Lisätietoa ja herkullisia reseptejä:  www.sydanmerkki.fi