Live-luennot ja chatit
Tule kuuntelemaan ja kysymään live-luennolle. Olet tervetullut myös nimettömiin chat-keskusteluihin. Aiheina on ollut mm.: 5 vinkkiä terveeseen arkeen,valikoiva syöminen ja lapsen ylipaino.

Tallenteena katsottavat aiemmat luennot

5 vinkkiä terveelliseen arkeen.

Helppoja vinkkejä lapsiperheen arkeen, joiden avulla voidaan tehdä pieniä arkisia valintoja.

Odottavan tai imettävän äidin tupakointi - mistä apua ja tukea?

Tupakoinnin lopettaminen ei ole kaikille helppoa, vaikka halua siihen olisikin. Jokainen vanhempi haluaa hyvää lapselleen, mutta aina muutokseen ryhtyminen arjessa ei ole yksinkertaista. Raskaus ja elämä pikkuvauvan kanssa tuovat mukanaan monenlaista ajateltavaa ja huolehdittavaa. Lopettaminen voi tuntua vaikealta ajatukselta tai jäädä muiden asioiden jalkoihin, vaikka syy lopettaa onkin erityisen tärkeä. Muutamien vinkkien avulla pääset kuitenkin hyvin alkuun. Tukea kannattaa etsiä ja pyytää. Luento pidetään yhteistyössä Hengitysliiton kanssa.  Luennolle pääset täältä ja se on katsottavissa myöhemmin tallenteena.

Raskausdiabetes 

Mitä haluat teitää raskausdiabeteksesta? Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, mihin asioihin voi itse vaikuttaa? Entä synnytyksen jälkeen, mitä on hyvä pitää mielessä? Luento pidetään yhteistyössä Diabetesliiton kanssa. Luento löytyy tallenteena.

Miten elää terveellisesti lapsiperhearjessa?

Lapsiperhe haastaa aikatauluineen ja kiireineen. Luennolla mietitään ratkaisuja ja keinoja, miten juuri sinun oma perheesi löytäisi omat tapansa elää terveellisesti arjen hulinassa. Luento löytyy tallenteena. Luennon pitää sosiaalipsykologi ja tutkija Marja Kinnunen.

Lapsen ylipaino 

Mistä lähteä liikkeelle, jos oman lapsen ylipaino huolestuttaa? Miten puhua lapsen kanssa painosta ja mistä vinkkejä arjen muutoksiin? Luento löytyy tallenteena. Luennon pitää varhaiskasvatuksen erityisopettaja Anne Kuusisto.

Yhdessä syöden

Ruokailoa vai nirsoilua? Luento käsittelee aiheita: Yli 1-vuotiaan ruokavalio ja perheen yhdessä syöminen. Mitä on hyvä syöminen? Vinkkejä ja esimerkkejä miten edetä lapsen kanssa, joka syö valikoivasti. Jokainen perhe on ainutlaatuinen ja hyvä, neuvokas omalla tavallaan myös ruokapöydässä. Tervetuloa mukaan keskustelemaan mistä teidän perheen ruokailo löytyy! Luento löytyy tallenteena. Luennon pitää ravitsemusasiantuntija, ETM Kati Kuisma.

Lapsen kannustaminen arjessa ja haasteiden kääntäminen taidoiksi

Miten kannustaa lasta arjessa? Tuleeko teillä nahinaa ruokapöydässä tai pukemistilanteissa? Aiheuttaako ruutuajan loppuminen raivarit tai mitä tehdä kun pyöräily ei huvita? Miten saada lapsi harjoittelemaan arjen taitoja kannustamisen avulla? Luento löytyy tallenteena. Luennon pitää varhaiskasvatuksen erityisopettaja Anne Kuusisto.

 

Vanhemman elintapamuutos; mikä auttaa ja toimii lapsiperheen arjessa?

Oletko miettinyt liikunnan lisäämistä, painonhallintaa tai syömisen muuttamista? Miten toteuttaa vanhemman omia elintapamuutoksia kiireisessä lapsiperhearjessa? Miten motivoitua, mistä löytää aika, riittääkö energia, mitä kaikkea kannattaa kerralla muuttaa? Tule kuuntelemaan mitkä arjen konkreettisista vinkeistä olisi sellaisia, mitä omassa arjessasi voisit kokeilla. Luennon pitää th, TtM Terhi Koivumäki.

Neuvokas perhe ja Väestöliiton Perheaikaa verkkopalvelu järjestävät luennot ja chatit yhteistyössä.