Skip to content

fi

en

sv

Neuvokas perhe

Neuvokas perhe skapar glädje och välbefinnande i familjevardagen. När ni grubblar över ätande, motion, vila, skärmtid eller barnens kropp finns Neuvokas perhe här för er. Våra tips om vilka val man kan göra i vardagen grundar sig på forskning. Neuvokas perhe är en del av Finlands Hjärtförbunds verksamhet. 

Måltider

I barnfamiljer är måltiderna en stor del av vardagen. Det är naturligt att barns ätande varierar. Under rubriken Måltider hittar ni många tips om exempelvis frukt och grönsaker samt enkla recept för matlagning i vardagen.

 

Vilka är våra 10 populära tips för barn som är kräsna och äter selektivt?

HITTA TIPS FÖR VARDAGENS MÅLTIDER

 

Motion

Många familjer har bett oss om enkla och konkreta tips på hur man kan få in mera motion i familjens vardag. Här under rubriken Motion hittar ni många idéer och filmklipp om motion för hela familjen både inomhus och utomhus.

 

Hur låter det en lekfull Vardagsrumscirkus framför soffan?

 

KOLLA IN FILMKLIPP OCH TIPS OM MOTION

 

Vila

Vila är en viktig hörnsten i barnfamiljers vardag. Här under rubriken Vila finns till exempel olika avslappningsövningar (på finska) och tips om sömnhygien som kan vara till nytta.

 

Hur skulle det vara med en gemensam mindfulness-övning för barn och vuxna? Och hur färglägger ni ert Sömnträd?

 

KLICKA FÖR EN VILSAMMARE VARDAG

Familjevardagen

Stunderna av gott humör och att skratta tillsammans är det bästa i familjevardagen. Här under rubriken Familjevardagen har vi samlat konkreta tips om många olika vardagsteman som skärmtid, känslofärdigheter och resurser.

 

Hur skulle er familjs skärmkontrakt se ut? Vilka tips ger vår expert om familjerutiner som skapar gott humör?

 

TESTA VÅRA TIPS FÖR FAMILJEVARDAGEN

Kroppen

Alla har vi en unik kropp. Och som sådan är den värdefull och precis som den ska vara. Relationen till den egna kroppen börjar byggas upp redan i den tidiga barndomen: en sund relation till kroppen stöder barnets välmående och tillväxt. Här under rubriken Kroppen har vi samlat tips, filmklipp och uppgifter så att ni tillsammans kan öva upp förmågan att vara nöjd med sin kropp.

 

Ta en titt exempelvis på vår video Kroppen är en superhjälte!

LÄS MER OM KROPPEN

Vilka är vi?

Vi i Neuvokas perhe ‑teamet vill skapa glädje och välbefinnande i familjevardagen. Vår mission är att stöda familjerna i de val som de gör i vardagen – till nytta för såväl små som stora hjärtan.

Du följer väl oss redan i sociala medier @neuvokasperhe?

 

Kontakta oss!

Search

Found 0 results