Hyppää sisältöön

Käyttö kunnissa

Neuvokas perhe -menetelmä on valtakunnallinen lapsiperheiden elintapaohjausmenetelmä. Olemme koonneet parhaita käytäntöjä, jotka edistävät menetelmän käytön juurtumista osaksi kunnan pysyviä rakenteita ja toimintoja.

 

 

Säännölliset palaverit

Neuvokas perhe –menetelmän käyttökokemuksia on hyvä jakaa palavereissa silloin tällöin, esimerkiksi puolivuosittain. Miten menetelmä meillä on lähtenyt toimimaan? Mitä hyviä kokemuksia olemme huomanneet? Mikä on haastanut? Jatkammeko menetelmän käyttöä näin vai teemmekö jotain muutoksia käyttöömme?

Näistä on silloin tällöin hyvä puhua yhdessä ihan suunnitellusti, koska yhteiset käyttötavat ja pelisäännöt sekä kokemusten vaihtaminen tukevat selkeästi menetelmän käyttöä. Monesti kollega on myös voinut keksiä ratkaisun asiaan, jota on itsekin miettinyt. Palavereissanne heränneisiin kysymyksiin vastaamme me myös mielellämme – otattehan herkästi yhteyttä, niin mietitään yhdessä paras ratkaisu asiaan.

Neuvokas perhe – vastuuhenkilö

Moni alue on nimennyt yhden vastuuhenkilön Neuvokas perhe – menetelmälle. Vastuuhenkilö vastaa esimerkiksi korttien tilauksesta, menetelmän sisältymisestä säännöllisesti palavereihin, yhteistyöstä Sydänliiton kanssa jne. Tämä on koettu hyvin toimivaksi.

Osaksi kunnan toimintamallia ja hyvinvointikertomusta

Neuvokas perhe –menetelmä on tärkeä kirjata osaksi kunnan toimintamallia ja hyvinvointikertomusta. Näin menetelmän käyttö tehdään näkyväksi ja siihen varataan tarvittavat resurssit. Menetelmästä on hyvä kertoa myös muille ammattilaisille, joiden kanssa moniammatillista lapsiperheiden elintapaohjausta alueellanne teette.

Banneri

Neuvolan/koulun/kaupungin verkkosivuilla oleva Neuvokas perhe –banneri auttaa perheitä löytämään Neuvokas perhe –verkkosivuille. Tämä taas auttaa menetelmän käyttöä vastaanotolla, kun perhe on mahdollisesti jo vieraillut sivuilla ja vähän jo tutustunut menetelmään.  Bannerin voi tilata meiltä veloituksetta ja muokkaamme sen tarvittaessa juuri oikean kokoiseksi sivuillenne. Yhden mallinen ja näköinen banneri on näkyvissä tämän sivun kuvana.

Neuvokas logo

Vahvistuskoulutuksen järjestäminen

Säännölliset koulutukset tukevat ammattilaisten työtä Neuvokas perhe -menetelmän kanssa. Mikäli alueellanne on toive ja tarve vahvistuskoulutukseen, jossa tuemme ja tsemppaamme menetelmän käyttöä sekä pohdimme kanssanne teille ajankohtaisia perheiden hyvinvoinnin kysymyksiä, ottakaa yhteyttä: elisa.luomaranta@sydanliitto.fi .

Haku

Löytynyt 0 tulokset