Perheiden hyvinvointikurssi
Meidän perheen hyvinvointikurssilla perheet pääsevät pohtimaan monia hyvinvointiin liittyviä asioita, vahvuuksia ja muutostoiveita. Hyödynnä hyvinvointikurssia vastaanotolla ja ryhmämuotoisesti!
Meidän perheen hyvinvointikurssi
Tutustu kurssiinKurssin käyttötapoja vastaanotolla
- Perhe kertoo vastaanotolla syömisen pulmistaan: esittele Meidän perheen hyvinvointikurssi näyttäen tietokoneelta erityisesti Osaa 5: Syömisen pulmia?
- Perhe kokee peliajan haittaavan arkeaan: esittele Meidän perheen hyvinvointikurssi näyttäen tietokoneelta erityisesti Osaa 8: Koukuttavia ruutuja?
- Koululaisen vähäinen nukkuminen haastaa hänen jaksamistaan: laita Wilma-viestissä (tai vastaavassa) linkki Meidän perheen hyvinvointikurssiin ja vinkkaa erityisesti Osaa 7: Unen ja rauhoittumisen ongelmia?
- Lasta odottava perhe pohtii vauvan vaikutuksia arkirytmiinsä: esittele Meidän perheen hyvinvointikurssin odotusaikaan erinomaisesti Osa 1: Meidän perheen arjen tarkastelua
Ota käyttöön Meidän perheen hyvinvointikurssi perheryhmissä
Suunnitteletteko perheiden ryhmämuotoista hyvinvoinnin tukea tai painonhallinnan apua? Meidän perheen hyvinvointikurssi toimii erinomaisena tukena ryhmän suunnittelussa. Voitte luoda ryhmämuotoisen hyvinvointikurssin näitä osuuksia mukaillen ja hyödyntää kurssin tietoa ja tehtäviä ryhmäkerroilla ja niiden välillä.
Vinkkejä kurssin järjestämiseen ryhmämuotoisesti
- Ryhmätapaamisten teemat ovat helppo koota Neuvokas perheen Hyvinvointikurssin teemoista ja valmiista materiaaleista siihen liittyen. Esim. syömisen, liikkumisen, levon, perhearjen ja kehotyytyväisyyden teemoista saa hyvin kattavan kokonaisuuden.
- Ryhmäkokoontumia kannattaa ajoittaa noin kuukauden välein, jolloin hyvinvointiteemat pysyvät perheen mielessä ja myös mahdollista muutosta kerkeää tapahtumaan kertojen välissä. Markkinointi ja aikataulu kannattaa tiedottaa perheille riittävän ajoissa.
- Ryhmäkertoihin kannattaa yhdistää sekä tietoa teemoista että aktiivista toimintaa. Aktiivinen toiminta voi olla kerroilla esim. liikuntatuokioita tai yhteistä ruuanlaittoa. Osan sisällöistä voi kohdistaa myös pelkästään vanhemmille (esim. lapsen painoon liittyvät teemat), jonka aikana lapset ovat ohjatussa liikunnassa.
- Vastuualueita kannattaa jakaa useampien ammattilaisten kesken. Esim. terveydenhoitaja vastaa ryhmäkerran teeman esittelystä ja fysioterapeutti tai liikunnanohjaaja liikuntatuokioiden toteuttamisesta. Kannattaa tehdä myös mahdollisesti yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.
- Kannustaminen ja pienetkin onnistumisen kokemukset ovat perhearjessa erityisen tärkeitä. Kurssilla kannattaa ohjata hyvän vanhemmuuden sijasta jo olemassa olevaan riittävän hyvään vanhemmuuteen. Oikeanlainen puhe tuo iloa ja tsemppaa tulevaa!
Vinkit ovat kerätty Satakunnan Sydänpiirin, Porin perusturvan ja Porin kaupungin kanssa osana Arjen tukea -hanketta.