Eksoottiset hedelmät
Valmistelut ja materiaalit Eksoottisia hedelmiä kokonaisena, esim.: kiivi, ananas, mango, viinirypäle, karambola, banaani, litsi Valmiiksi paloiteltuja esillä olevia hedelmiä Veitsiä Huiveja silmälapuksi Lautasia, lasisia jälkiruokakulhoja Tehtävän toteutus Tunnustellaan silmät kiinni hedelmiä: – Kuvaillaan hedelmän muotoa, kokoa, pintaa, painoa, väriä, olomuotoa jne. Pilkotaan hedelmät pienemmiksi paloiksi (jätetään yksi ehjä hedelmä): – Maistellaan pilkottuja hedelmiä keskustellen niiden […]
Lue artikkeliRaaka, kypsä ja ylikypsä banaani
Valmistelut ja materiaalit vihreä, keltainen ja ruskea banaani leikkuulauta ja veitsi Tehtävän toteutus Tutkitaan vihreää, keltaista ja ruskeaa banaania. Keskustellaan, millaiselta ne näyttävät: väri, muoto, kuori Muistellaan aikaisempia kokemuksia banaaneista – Miltä ne maistuivat ja mistä ne hankittiin? – Miltä nämä eriväriset banaanit voisivat maistua? Katsellaan mitä kuoren alta löytyy. Maistellaan mille eri banaanit maistuvat, […]
Lue artikkeliLuodaan vihannesten värejä silkkipaperilla!
Valmistelut ja materiaalit silkkipaperia hedelmiä ja vihanneksia vesivärit pensseleitä vesipurkki Tehtävän toteutus Vihannesten väriä voidaan etsiä sekoittamalla vesivärejä tai liuottamalla erivärisiä silkkipapereita veteen (esim. sinistä ja keltaista). Samalla opetellaan perusväreistä saatavia uusia värejä. Vinkki Tutkittavat hedelmät ja vihannekset voidaan valita esimerkiksi lähikauppaan tehtävällä retkellä. Vinkki Kurkkaa myös muita aisteihin liittyviä tehtäviä: Täältä löydätte listan ruoka-aistimuksia […]
Lue artikkeli