Lisätään yhteistyötä ammattilaisten kesken
Valmistelu ja toteutus Poimi tästä teille parhaiten sopivia keinoja yhteistyön lisäämiseksi. Yhteistyö helpottaa ns. pedagogisen ruokalistan toteutusta, jossa yhdistyy varhaiskavstuksen ja ruokapalveluiden osaaminen. Se lisää lapsen ruokarohkeutta. Käytännössä pedagoginen ruokalista voi olla esimerkiksi lapsen osallistumista sekä tutustumista ruoka-aineisiin. Kutsutaan ruokapalveluiden edustus mukaan yksikön palavereihin, niin tieto kulkee paremmin. Tehdään palautekanavat puolin ja toisin […]
Lue artikkeli27 kesäkuun, 2022
Helpota hyviä valintoja
Valmistelu ja toteutus Terveellisen aterian kokoaminen tehdään linjastoratkaisuilla helpoksi Laita lasvikset tarjolle ensimmäisenä, niin niitä tulee otettua reilummin. Tarjoa kasvikset mieluiten komponentteina! Jos tarjolla on kasvisruoka ja toinen lämmin ruoka, laita kasvisvaihtoehto ensimmäiseksi. Tee ruoka tutuksi kuvitetun ruokalistan menetelmin. Kasvisvaihtoehtoja suosimalla, myös ympäristönäkökulma tulee huomioitua. Se on tärkeä osa ruokakasvatusta – terveellisyys ja ympäristöystävällisyys […]
Lue artikkeliKasvikset komponentteina
Kun lapsi näkee, mitä on tarjolla, kasviksiin on helpompi tarttua. Kasvikset eivät myöskään jää syömättä, jos salaatin seassa on aines, mikä ei lapselle maistu. Tehtävän toteutus Laita kasvikset selkeästi esille, kukin lajike (esimerkiksi kurkkupalat, meloninlohkot, tomaatinlohkot) omaan kulhoonsa. Selkeys tekee maistamisesta helpompaa. Jos komponenttien tarjoaminen ei ole mahdollista, esittele sekasalaatin raaka-aineet kuvin tai kokonaisten kasvisten […]
Lue artikkeli