Hyppää sisältöön
3-5v 5-7v Moniammatillinen yhteistyö Kasvikset ja hedelmät Ruokailu ruokapalvelu

Helpota hyviä valintoja

Kun terveelliset vaihtoehdot laitetaan linjastossa tai tarjoiluvaunussa hyvin esille, on niiden valinta asiakkaille helpompaa

Julkaistu 27.6.2022
Päivitetty 31.1.2023

Valmistelu ja toteutus

  • Terveellisen aterian kokoaminen tehdään linjastoratkaisuilla helpoksi
  • Laita lasvikset tarjolle ensimmäisenä, niin niitä tulee otettua reilummin. Tarjoa kasvikset mieluiten komponentteina!
  • Jos tarjolla on kasvisruoka ja toinen lämmin ruoka, laita kasvisvaihtoehto ensimmäiseksi. Tee ruoka tutuksi kuvitetun ruokalistan menetelmin.
  • Kasvisvaihtoehtoja suosimalla, myös ympäristönäkökulma tulee huomioitua. Se on tärkeä osa ruokakasvatusta – terveellisyys ja ympäristöystävällisyys on monesti sama asia
  • Ympäristönäkökulma tukee vahvistumaan mm. tänä vuonna (2023) julkaistavissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa​​

Lue seuraavaksi

Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje