Hyppää sisältöön
3-5v 5-7v Moniammatillinen yhteistyö Kasvikset ja hedelmät Ruokailu ruokapalvelu

Helpota hyviä valintoja

Kun terveelliset vaihtoehdot laitetaan linjastossa tai tarjoiluvaunussa hyvin esille, on niiden valinta asiakkaille helpompaa

Valmistelu ja toteutus

  • Terveellisen aterian kokoaminen tehdään linjastoratkaisuilla helpoksi
  • Laita lasvikset tarjolle ensimmäisenä, niin niitä tulee otettua reilummin. Tarjoa kasvikset mieluiten komponentteina!
  • Jos tarjolla on kasvisruoka ja toinen lämmin ruoka, laita kasvisvaihtoehto ensimmäiseksi. Tee ruoka tutuksi kuvitetun ruokalistan menetelmin.
  • Kasvisvaihtoehtoja suosimalla, myös ympäristönäkökulma tulee huomioitua. Se on tärkeä osa ruokakasvatusta – terveellisyys ja ympäristöystävällisyys on monesti sama asia
  • Ympäristönäkökulma tukee vahvistumaan mm. ensi vuonna (2023) julkaistavissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa​​

Lue seuraavaksi