Hyppää sisältöön

Pyöräily

Pyöräily on mukavaa perusliikuntaa ja tärkeä taito kaiken ikäisille. Pyöräilyyn kuuluu monia osataitoja, joita lapsen tulee ensin oppia, että pyöräily alkaa sujumaan ja tuntuu mukavalta.

Hei me pyöräillään -videosarjaan on koottu osataitoja miten pyöräilyä voidaan harjoitella osissa ja vinkkejä aikuiselle miten auttaa oppimista. Aikuisen tehtävä on kannustaa ja kehua sekä ennen kaikkea olla kärsivällinen. Isommille pyöräilijöille löytyy lisäksi leikkejä (Peili, Taitorata, Maailman hitain pyöräilijä), joiden avulla voidaan vahvistaa jo hankittuja pyöräilytaitoja ja tehdä harjoittelusta hauskempaa. Sarjassa edetään pyöräilyn alkeista haastavampiin pyöräilytaitoihin. Voitte myös tulostaa oman Pyöräilymittarinne harjoittelua tukemaan!

Kuva: Sampsa Sulonen/Suomen Latu.

Pyöräilymittari

Pyöräilymittarin avulla voi innostaa lasta harjoittelemaan ja lapsi huomaa itsekin edistymisen ruutuja ruksiessa. Pienelle pyöräilijälle riittää harjoituskertojen merkitseminen ja  isomman kanssa voi sopia vaikka 1 km/ruutu. Lapsen kanssa voi sopia yhdessä välipalkintoja, jotta innostus pysyy yllä. Joskus taito ei syystä tai toisesta kehity, jolloin on hyvä ottaa askel taaksepäin ja antaa taidon hautua. Voi olla muutaman viikon kuluttua tai seuraavana kesänä pyöräily onnistuukin lähes itsestään

 

Tulosta tästä!

Pyöräilyn iloa koko perheelle!

Haku

Löytynyt 0 tulokset