Hyppää sisältöön

Leivotaan näkkileipää!

Annoksia 40 (annoskoko 15 g) Aktiivinen valmistusaika 10 min + passiivinen valmistusaika 40 min Valmistelut ja materiaalit 5 dl (glut.) kaurahiutaleita tai kaurajauhoja 2 dl auringonkukansiemeniä 1/2 dl seesaminsiemeniä 2 rkl sokeria 2 dl kiehuvaa vettä Leivinpaperia, kulho, desimitta, ruokalusikka, kauha tai muu vastaava, uuni Tehtävän toteutus Sekoita keskenään hiutaleet, siemenet ja sokeri.  Lisää kiehuva […]

Lue artikkeli

Leivotaan pehmosämpylöitä!

Idea Helppoihin pehmosämpylöihin uppoavat kätevästi aamupuuron jämät, samoin kasvisraasteen tai soseen tähteet. Annoksia 12 (annoskoko 76 g) Aktiivinen valmistusaika 15 min + passiivinen valmistusaika 1 t 45 min Valmistelut ja materiaalit 3 dl hiutalepuuroa 3 dl vettä 25 g hiivaa 1 rkl siirappia 1 tl suolaa 1 dl porkkanaraastetta 4 dl täysjyväspelttijauhoja 4 dl hiivaleipäjauhoja […]

Lue artikkeli

Taikinasta leiväksi. Leivän jännittävä matka leipomossa

Idea  Leipomo on jännittävä paikka. Katso videolta (1 min), miten ruisleipä valmistuu oikeassa leipomossa! Tehtävän toteutus ja materiaalit: Katsokaa yhdessä videolta (1 min), miten suomalaisten suosikkileipä Vaasan Ruispalat valmistuu oikeassa leipomossa Jutelkaa, millaisia leipiä on olemassa (esim. ruis-, vehnä- tai kauraleipiä, limppuja, sämpylöitä, paahtoleipää, näkkileipää, hapankorppuja, korppuja, saaristolaisleipää, siemenleipää, reikäleipää, jälkiuunileipää, korppuja, patonkeja, rieskoja, setsuuria, […]

Lue artikkeli
Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje