Hyppää sisältöön

Lasten makukoulu 

Valmistelut ja materiaalit makeat maut: sokeri, hunaja, vanukas, suklaa, makea omena, porkkana  suolaiset maut: suola, suolakurkku, perunalastu  happamat maut: sitruuna, piimä/maustamaton jogurtti, hapan omena  karvas: aito kaakaojauhe sekoitettuna veteen tahnaksi (1:1)  laseja ja vettä Tehtävän toteutus Maistellaan eri perusmakuja. Nimetään perusmakuja ja keskustellaan niistä.  Huuhdotaan suut vedellä jokaisen maistamiskerran jälkeen.  Vinkki Täältä löydät listan ruoka-aistimuksia […]

Lue artikkeli

Raaka, kypsä ja ylikypsä banaani 

Valmistelut ja materiaalit vihreä, keltainen ja ruskea banaani leikkuulauta ja veitsi Tehtävän toteutus Tutkitaan vihreää, keltaista ja ruskeaa banaania. Keskustellaan, millaiselta ne näyttävät: väri, muoto, kuori  Muistellaan aikaisempia kokemuksia banaaneista – Miltä ne maistuivat ja mistä ne hankittiin? – Miltä nämä eriväriset banaanit voisivat maistua?  Katsellaan mitä kuoren alta löytyy.  Maistellaan mille eri banaanit maistuvat, […]

Lue artikkeli

Aistikortit 

Valmistelut ja materiaalit Kyniä, paperia tai lehtiä Korttien askartelu yhdessä piirtäen, askarrellen tai esimerkiksi papunetin kuvatyökalua apuna käyttäen Tehtävän toteutus Askarrellaan aistikortteja, joissa kuvattuna eri aistit Aistikorttien yhdistäminen muihin tehtäviin auttaa lapsia muistamaan, mitä aistia kulloinkin ollaan käyttämässä. Vinkki Mukavia aistikortteja syntyy myös kuvaamalla yhdessä lasten kanssa lasten silmiä, korvia, neniä ja suita.  Aistikortteja voidaan […]

Lue artikkeli
Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje