Ideoita lapsiperhe-tapahtumien järjestämiseen
Suunnitteletko iloista tapahtumaa alueesi lapsiperheille? Tältä sivulta löydät sekä maksuttomia markkinointimateriaaleja että hyödyllisiä vinkkejä lapsiperhetapahtumien järjestämiseen. Tämä sivu on tehty kannustamaan eri toimijoita lasten hyvinvointia edistävien tapahtumien järjestämiseen.
Kenelle sivu on tarkoitettu?
Sivu toimii monenlaisten järjestöjen, muiden hyvinvointialan toimijoiden ja muuten lapsiperhetapahtumista kiinnostuneiden henkilöiden apuna ja tietopakettina erilaisten lapsiperhetapahtumien järjestämiseen. Olemme keränneet vinkkimme Sydänpiirien ja -yhdistyksien toteutuneista tapahtumista ja heidän jatkotoiveista.
Mihin kaipaat apua tapahtumien järjestämisessä?
Mistä lähteä liikkeelle? Ideoita tapahtumien järjestämiseen Ohjeet ja materiaalit tapahtumiin (tulossa) Vinkkejä yhteistyöhön muiden toimijoiden kanssa
10 kysymystä, mistä lähteä liikkeelle tapahtuman suunnittelussa
Lapsiperhetapahtumaa suunnitellessa mielessä saattaa vilistä 1 000 + 1 ajatusta, ideaa ja kysymystä. Kokosimme helpotukseksenne tähän 10 kysymystä, joita kokemuksien mukaan on tärkeintä pohtia tapahtumaa suunnitellessa.
- Kenelle tapahtuma on suunnattu?
- Mikä on tapahtuman tavoite?
- Mikä on tapahtuman ajankohta ja paikka?
- Mitä työrooleja tarvitaan ja kuka vastaa mistäkin?
- Miten tapahtumaa markkinoidaan (printti, digi, verkostot ym.)?
- Voitteko tehdä yhteistyötä jonkun tahon kanssa?
- Mitä lupia (ruoka, terveys, turvallisuus ym.) tapahtumalla tulee hankkia?
- Mitä käytännön asioita (tilat, tarjoilut, kuljetukset) tulee selvittää etukäteen?
- Millainen on tapahtuman budjetti ja miten se jakaantuu?
- Miten keräätte palautetta tapahtumasta?
Lataa ja tulosta tästä kysymykset suunnittelupalaveriin
4 oivallusta, miksi yhteistyöstä on hyötyä tapahtuman järjestämisessä
Vaikka jokaisella tapahtumalla on hyvä olla yksi tai useampi pääjärjestäjä, niin monipuolisella yhteistyöllä on voimaa monella tapaa. Kannattaakin nostaa yhteistyömahdollisuudet esille ja mietintään, kun alatte suunnitella tapahtuman järjestämistä! Näistä oivalluksista Arjen Tuki -hankkeessa mukana olevan Pohjois-Karjalan Sydänpiirin Satumetsä-tapahtuman yhteistyökokemukset koostuvat:
- Yhteistyössä tehty lapsiperhetapahtuma antaa enemmän kuin vie. Toimivassa yhteistyössä kukin toimija voi keskittyä siihen, missä itse on hyvä, eikä kenenkään tarvitse hoitaa kaikkea itse. Jaettu vastuu ei tunnu niin suurelta, kun kaikkien roolit jaettu hyvin. Kenenkään ei tarvitse tuntea olevansa yksin tässä.
- Tapahtuman järjestämisessä yhteistyönä on monenlaista hyötyä kaikille järjestäjille. Jokaisella yhteistyökumppanilla löytyy oma motivaattorinsa, miksi lähteä mukaan. Oli se hyvinvoinnin edistäminen lapsiperheille, uusien hienojen kokemuksien tuottaminen opiskelijoille, paikallisten toimijoiden tukeminen tai oman toiminnan tunnettavuuden nostaminen.
- Yhteistyön avulla tavoitatte enemmän ihmisiä. Kaikilla toimijoilla on omat kanavansa, joissa tiedottaa ja kertoa tapahtumasta ja siihen liittyvästä. Erilaisissa kanavissa ja monen erilaisen toimijan kautta tavoitatte myös uutta yleisöä, joka voisi olla kiinnostunut juuri teidän toiminnastanne.
- ”Me järjestimme tämän”. Oikeanlaisella puheella ja asenteella voitte saada aikaan upean ja innostavan kokemuksen kaikille yhteiskumppaneista kävijöille. Kannattaa olla ylpeä siitä, mitä olette tai tulette yhdessä saamaan aikaan oman paikkakuntanne hyväksi. Se että teidät tunnettaisiin jonkin paljon iloa tuottavan tapahtuman järjestämisestä, on upea kehu, joka nostaa ”me-henkeä” ja ylpeyttä olla mukana tässä!