Hyppää sisältöön
Etusivu / Arki ja vanhemmuus / Hyvän mielen perherutiineja

Hyvän mielen perherutiineja

Pieni pysähdys ja ajatus sille, mikä meidän perhettä naurattaa ja yhdistää.

Neuvokas perhe -tiimi
Julkaistu 18.11.2022
Päivitetty 7.12.2022

Hyvän olon muistilista päivittäin:

  1. Iloisia asioita – Iltaisin on hyvä tapa pysähtyä hetkeksi ja miettiä yhdessä mitä hyvää tässä päivässä on ollut. On tärkeää kiinnittää huomiota onnistumisiin, yrittämiseen, hyvään tunnelmaan ja muuhun mukavaan, jota on koettu! Päivään mahtuu aina ohjausta ja kieltoja, ja on tärkeää huomata olemassa oleva hyvä ja sanoa se ääneen! Kerro lapselle mistä hänen onnistumisestaan olet tänään iloinen. ”Tulin tänään iloiseksi, kun leikit tosi hienosti kavereiden kanssa”
  2. Parasta tänään – Sanokaa kaikki yksi asia mikä oli parasta tänään! Tämä on helppo tehdä esimerkiksi ruokapöydässä. Jokainen kertoo vuorollaan mikä on ollut parasta päivässä, samalla tulee vaihdettua päiväkoti, koulu ja työpaikkakuulumiset!
  3. Mitä kivaa voisitte tehdä yhdessä? Mistä meidän perhe nauttii? Milloin nauramme ja meillä on hauskaa yhdessä? Mitä haluaisimme tehdä enemmän? Miten voimme kannustaa toisiamme ja saada kodin ilmapiiriä iloisemmaksi? Pieni pysähdys ja ajatus sille, mikä meitä naurattaa ja yhdistää. Näiden hetkien lisääminen päivään.
  4. Meidän perhe rules – Jokin perheen oma juttu/ele tai kannustuslause vahvistaa yhteenkuuluvuutta! Keksikää jokin teidän oma juttu ja tehkää sen sanomisesta tai tekemisestä hauska rutiini. Se voi muodostua lapsen mielessä voimasanaksi, joka auttaa vaikeilla hetkillä, esim. koulussa tai päivähoidossa.
  5. Kehu ja kannusta – Ota pienistä hetkistä kiinni ja kehu lasta sekä koko perhettä joka päivä. Toisten auttamisesta, kauniista sanoista, yrittämisestä, päivittäisten rutiinien sujumisesta ja ihan muuten vaan, koska olet ihana. Kehua ja kannustaa voi myös halaamalla, pörröttämällä tukkaa tai high five -läpyllä!

Lue seuraavaksi

Tehtävät
Hyvinvointikurssi
Digikortti
Some