Hyppää sisältöön
Etusivu / Arki ja vanhemmuus / Tunnetaidot / Minä osaan ja onnistun – kirja

Minä osaan ja onnistun – kirja

Lapsen itsetuntoa vahvistava täytettävä kirja; Jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on!

Neuvokas perhe -tiimi
Julkaistu 18.12.2019
Päivitetty 23.3.2020

Minä osaan ja onnistun on Neuvokkaan perheen kirja 4-10 v. lapselle ja vanhemmalle. Kirjan tarkoitus on vahvistaa lapsen itsetuntoa ja myönteistä minäkuvaa: Kiinnittää huomiota lapsen osaamiseen, onnistumiseen ja perheen arjessa tapahtuviin hyviin asioihin.

Kirjan teema on: Jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on! 

Kirja on täytettävä kirja, johon vastataan yhdessä kirjoittamalla tai piirtämällä. Kirjan teemat liittyvät ystäviin, kotiin ja perheeseen, itseen oppijana ja ilonaiheisiin arjessa.

Kirjan tavoite on saada perheet pysähtymään hyvien asioiden äärelle, kuulemaan lasta ja yhdessä pohtimaan sitä mikä on tärkeää juuri nyt. Arjessa olevat hyvät asiat ovat usein itsestään selvyyksiä ja jäävät sanomatta. Tämä kirja herättää pohtimaan ja antamaan sanat arjen hyville asioille, myönteiselle ja kannustavalle puheelle.  Kirjaa voi lapsen kanssa täyttää myös isovanhempi tai joku muu läheinen aikuinen.

Kirja haluaa kannustaa vanhempia kuulemaan lapsen ajatuksia siitä mikä on hänelle tärkeää. Ja toisaalta huomaamaan mitä lapsi osaa ja opettelee tällä hetkellä: Huomaa hyvä lapsessa, Huomaa hyvä arjessa!

Täytetty kirja on mukava muisto yhdestä elämänvaiheesta, ja se kannattaa laittaa talteen myöhemmin tutkittavaksi.

 

 

Vanhempien kokemuksia kirjan täyttämisestä:

”Oli mukava kun sai huomioida ja tukea lapsen hyviä puolia, sitä ei arjessa tule valitettavasti tule tehtyä”

”7v. poika innostui kovasti kirjasta, saatiin monet naurut ja oli ihana huomata miten pienet arkiset asiat ovat juuri ne tärkeimmät”

”Kirjan täyttäminen oli opettavaista ja herättävää, näinkö pieni lapseni ajattelee! Oivalsimme monia asioita, joita teemme yhdessä mielellämme ja joita voisi tehdä useimminkin!”

 

Koulupsykologien kommentteja kirjasta:

”Minä osaan ja onnitun -kirja on hauska, positiivinen ja lapsen vahvuuksia esiin nostava. Kirja sopii hyvin lapseen tutustumiseen, hänen itseensä liittyvien ajatustusten avaamiseen sekä voimavarojen esiin nostamiseen liittyen.”

”Kirjan hauskat kuvat ja selkeät teemojen erottelut auttavat lasta havaitsemaan itsessään monipuolisesti erilaisia arjen taitoja ja ylpeyden aiheita.Keskiössä on lapsen minäkuvan myönteisimmät piirteet, vahvuuksien löytäminen sekä lasta ympäröivän perheen läsnäolo.

 

Lue seuraavaksi

Tehtävät
Hyvinvointikurssi
Digikortti
Some