Hyppää sisältöön

Iloa arjessa

Yhdessä nauraminen on parasta lääkettä kaikkeen jaksamiseen. Myönteistä ilmapiiriä kotona kannattaa vahvistaa ja ruokkia ilon ja kannustamisen avulla.

Neuvokas perhe -tiimi
Julkaistu 18.12.2019
Päivitetty 23.3.2020

Arjen sutinassa on hyvä välillä jättää hyötytyöt ja keskittyä lasten kanssa hyvänmielen työhön. Silloin kasvatetaan yhteenkuuluvuutta, perhehenkeä ja tärkeää tunneyhteyttä perheen jäsenten välillä.

Näillä vinkeillä ripaus riemua ja iloa joihinkin ruokahetkiin:

  • Merirosvokesteissä pöytä vuorataan sanomalehdellä ja esimerkiksi kalaa ja kaukaisen tropiikin hedelmiä maistellaan ilman lautasia, paljain sormin. Merirosvomusiikki taustalle soimaan.
  • Teema-ateriat värien mukaan! Mitä muuta oranssia keksit tarjota bataattikeiton, porkkanaleivän, cheddar-juuston ja appelsiinin kaverina? Vaaleanpunaisena päivänä herkutellaan punajuuripeston pinkiksi värjäämällä spagetilla ja vispipuurolla.
  • Vietetäänkö Italialainen ilta, syödään ja pukeudutaan italialaisittain? Entä kiinalainen ilta?
  • Sateenkaaren kokoaminen omalle lautaselle houkuttaa lasta tutustumaan erilaisiin hedelmiin ja vihanneksiin monipuolisesti. Sateenkaaren punaisen, oranssin, keltaisen, vihreän ja purppuran metsästäminen kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta käy aarrejahdin veroisesta seikkailusta. Maisteluintoa voi kasvattaa haastamalla lapsi maistamaan niin montaa väriä kuin uskaltaa!
  • Saako ruualla leikkiä? Saisiko ruuasta taiteiltua ihmisen kasvot lautaselle, auton tai jonkin eläimen? ”Mistä laitetaan suu ja silmät, porkkanatikusta vai minitomaateista?”
  • Tuttu ruoka uudella nimellä. Pinaattikeitto maistuu paremmalta Monstereiden voimakeittona.
  • Pyydä lasta kattamaan pöytä hauskasti. Ja jos lapsi osaa jo kirjoittaa, pyydä häntä tekemään paikkakortit kaikille joko oikeilla nimillä tai hassuilla nimillä.
  • Kehu ja kannusta kaikkia perheenjäseniä aina kun muistat. Kehujen sanominen voi tarttua ja tulla tavaksi muillekin 🙂 .

Videolla vinkkejä ilon lisäämiseen kotona.

Lue seuraavaksi