Tutkimusmatka ammattikeittiöön
Muistatko, kuka teki sinulle ruokaa päiväkodissa?
Idea
Muistatko, kuka teki sinulle ruokaa päiväkodissa?
Valmistelut ja materiaalit
Keittiöhenkilökunta jää usein näkymättömiin päiväkodin arjessa. Keittiön ammattilaisten esiintuonti tuo ruoan, sen valmistuksen ja arvostuksen lähemmäksi lapsia, vanhempia ja päiväkodin henkilökuntaa.
Ruokakasvatuksen tavoitteena on edistää myönteistä suhtautumista ruokaan ja syömiseen. Lasten makumieltymykset ja ruokatottumukset kehittyvät varhain ja säilyvät suurelta osin aikuisuuteen. Siihen, mitä lapsi päiväkodissa syö, voi vaikuttaa moni sellainenkin asia, joka ei näy suoraan ruokailutilanteessa. Ruokapalvelut ovat yksi osa tätä monimuotoista toimintakenttää, jota olisi vielä syytä kehittää.
Tehtävän toteutus
Tee esittelyvideot ruokapalveluista lapsille (kevyellä toteutuksella esim. tabletilla kuvaten):
- Ruoanvalmistus
- Keittiön koneiden toiminta
- Työntekijät tutuiksi
- Samoja videoita voi hyödyntää myös mahdollisesti vanhemmille
Kasvattajan kommentti
“Lasten kanssa keskustellaan mistä ruoka tulee ja miten ruokaa tehdään, esim. valmistustapa ja raaka-aineet” -Laura-
Lähde
Metropolia Innopaja
Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?
Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin
Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?