Leivotaan ohrasuurimorieskoja!
Idea Helppojen ohrasuurimorieskojen valmistus alkaa edellisenä päivänä. Loppuvaihe paistoineen vie vain muutaman minuutin. Annoksia 24 (annoskoko 60 g) Aktiivinen valmistusaika 10 min + passiivinen valmistusaika 10 t 25 min Valmistelut ja materiaalit 1 l rasvatonta piimää 5 dl ohrasuurimoita 2 dl rasvatonta maitoa 1 ½ dl kaurahiutaleita 2 munaa 1 tl soodaa ¾ tl suolaa […]
Lue artikkeliViljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet
Idea Tutustu viljan reittiin. Valmistelut ja materiaalit Viljan reitti -juliste Viljan reitti -juliste ilman tekstejä Tehtävän toteutus Printtaa tai katsokaa tabletilta viljan reitti -kuva/juliste. Taustaa Suomi on maailman pohjoisin viljaa tuottava maa. Suomen viljellyimmät viljat ovat ohra, kaura, vehnä ja ruis. Suurin osa ohrasta ja kaurasta käytetään kotieläinten rehuksi. Vilja kylvetään useimmiten keväällä, mutta myös […]
Lue artikkeliTaikinasta leiväksi. Leivän jännittävä matka leipomossa
Idea Leipomo on jännittävä paikka. Katso videolta (1 min), miten ruisleipä valmistuu oikeassa leipomossa! Tehtävän toteutus ja materiaalit: Katsokaa yhdessä videolta (1 min), miten suomalaisten suosikkileipä Vaasan Ruispalat valmistuu oikeassa leipomossa Jutelkaa, millaisia leipiä on olemassa (esim. ruis-, vehnä- tai kauraleipiä, limppuja, sämpylöitä, paahtoleipää, näkkileipää, hapankorppuja, korppuja, saaristolaisleipää, siemenleipää, reikäleipää, jälkiuunileipää, korppuja, patonkeja, rieskoja, setsuuria, […]
Lue artikkeli