Hyppää sisältöön
Etusivu / 5 vinkkiä, miten puhua lasten ylipainosta

5 vinkkiä, miten puhua lasten ylipainosta

Lasten ylipaino on usein herkkä asia, josta vanhemmat ja aikuiset joutuvat miettimään miten siitä puhua. Nämä 5 ajatusta auttavat keskustelemaan asiasta myönteisesti ja lasta kannustaen.

Julkaistu 14.1.2020
Päivitetty 28.10.2021

Lasten painonhallinnan tavoitteena on hyvinvoiva lapsi ja terve aikuisuus, ei tietynmallinen vartalo tai ulkonäkö. Lasten kanssa kannattaa keskustella siitä, että ihmisiä on kaiken kokoisia ja näköisiä. Jokainen on ihana sellaisena kuin on.

Lasten painonhallinta on koko perheen juttu. Lapsi opettelee yhdessä perheen kanssa terveitä elämäntapoja, jotka kantavat toivottavasti aikuisuuteen asti. Säännöllinen syöminen, kylläisyyden ja nälän tunnistaminen, joustavan syömisen periaatteet ja mielitekojen hallitseminen, mukavien liikuntatapojen löytäminen, riittävän pitkät yöunet ja ruutuajan hallinta. Näiden taitojen opettelu vie aikaa ja tapahtuu lapsen kanssa samalla tavalla toistaen kuin muidenkin taitojen opettelu: keinussa vauhdinottaminen, lukeminen, tunteiden säätelyn opettelu, itsestään huolehtiminen ja rahan käytön hallinta. Arjen valintojen tekeminen ja opettelu koko perheen voimin antaa kaikille mahdollisuuden hyvinvointiin sekä yhdessä tekemiseen ja iloon!

Tehty yhteistyössä Syömishäiriöliiton kanssa.

 

Tulosta tästä

Lue seuraavaksi

Tehtävät
Hyvinvointikurssi
Digikortti
Some