Hyppää sisältöön
Etusivu / Arki ja vanhemmuus / Meidän perheen digikortti

Meidän perheen digikortti

Miten meidän perheessä voidaan? Uusi Meidän perheen -digikortti auttaa pysähtymään ja tarkastelemaan lempeästi omaa arkea tässä hetkessä. Mihin olemme tyytyväisiä? Mikä ilahduttaa?

Julkaistu 19.12.2019
Päivitetty 21.4.2020

Neuvokas perhe on julkaissut perheiden kanssa kehitetyn digipalvelun perhearjen tarkasteluun. Palvelu auttaa lapsiperheitä löytämään omissa arkitavoissa ja -tottumuksissa olevat vahvuudet ja ilon aiheet. Kortin avulla voi myös pohtia, mihin asioihin mahdollisesti kaivataan muutosta ja kortti tarjoilee ideoita ja vinkkejä näihin asioihin.

 

 

Kortin aiheita ovat mm. ruutuaika, ruokailu, liikunta, kehoitsetunto ja yhteinen aika.

Lempeään arjen tarkasteluun ja perheen vahvuuksiin keskittyvä palvelu ei syyllistä eikä moiti. Se huomioi voimavaroiltaan erilaiset perheet tarjoten apua ja keinoja juuri oman perheen ajankohtaisiin asioihin.

Palvelu on osa Sydänliiton valtakunnallista Neuvokas perhe – menetelmää ja sen työkaluna toimivaa täytettävien korttien sarjaa. Uusi digipalvelu täydentää laajalti kouluterveydenhuollon ja neuvoloiden käytössä olevan Neuvokas perhe – korttisarjaa tarjoten lyhyemmän kortin perhearjen tarkasteluun.

Digitaaliset kortit ovat pian myös tulossa ruotsin ja englannin kielellä.

”Meidän perheen digikorttien avulla oli hyvä pysähtyä pohtimaan oman perheen arkea – ja löytää siitä paljon hyvää. Kysymysten avulla havahduin erityisesti siihen, että uni on tärkeää meille kaikille – niin lapsille kuin aikuisille ja sujuvien päivien tae. Tärkeää oli myös saada miettiä, mikä meidät tekee iloiseksi ja onnelliseksi; varsin tavalliset asiat, tärkeimpänä kiireettömyys” Annika Saarikko, kansanedustaja.

”Tämä kortti oli kiva. Täytettiin se lasten kanssa yhdessä ja lasten huomio arjesta oli, et on kivaa, kun meillä vietetään aikaa yhdessä, halitaan, pussaillaan ja jutellaan paljon️” Mira Luoti, muusikko.

”Oli hauska huomata, et me tehdään perheenä yhdessä paljon. Ja se on kivaa!” Tino Singh, toimitusjohtaja.

 

Katso hauska piirrosvideo kortistamme – vaikkapa yhdessä lapsen kanssa!

 

Lue seuraavaksi

Tehtävät
Hyvinvointikurssi
Digikortti
Some