Hyppää sisältöön
3-5v 5-7v Aistit ja tutkiminen Kasvikset ja hedelmät

Päivän kasvis tutuksi!

Tutustutaan ruokalistalla oleviin kasviksiin tai hedelmiin kaikkia aisteja käyttäen.

Julkaistu 14.12.2019
Päivitetty 31.3.2023

Materiaalit

  • luuppeja tai suurennuslaseja, kyniä, paperia
  • kokonainen kasvis tai/ja pienet palat tutkimista varten

Valmistelut

  • Tarkista päiväkodin keittiöhenkilökunnalta milloin lapsille on tarjolla hieman vieraampaa kasvista ruokailussa.
  • Hae keittiöstä pienet palat kasvista pienryhmähetkeä varten, sekä lisäksi mielellään yksi kokonainen kasvis. 

Tehtävän toteutus

  • Pohditaan yhdessä esim. ennen ruokailua:
    – tunnistaako joku kasviksen?
    – entä onko joku maistanut sitä ennen?
    – missä se kasvaa?
    – missä ruoassa sitä voisi olla?
  • Tutustutaan kasvikseen, miltä se
    – näyttää, tuoksuu, maistuu, tuntuu sormissa, kuulostaa pureskeltaessa?
  • Pohditaan yhdessä ruokailun yhteydessä tai sen jälkeen:
    – kuinka moni otti rohkeasti kasvista lautaselle?
    – miltä siihen tutustuminen tuntui?

Vinkki

  • Lapset voivat tehdä arvostelun tai piiroksen kasviksesta tai hedelmästä.

Vinkki

Kurkkaa myös muita kasviksiin tutustumiseen liittyviä tehtäviä:

Lähde


Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin 


Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen tietopankkiin

Lue seuraavaksi

Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje