Hyppää sisältöön
0-3v 3-5v 5-7v Ruokailu Ruokakulttuurit vanhemmat

Meidän ruokapäivä päiväkodissa -video

Millainen on lapsen päivä päiväkodissa? Miten on päivä mennyt- kysytään usein hakutilanteessa. Tässä videolla esitellään yhden päivän kulkua vanhemmille sekä toiminnan monipuolisuutta. Ruokakasvtusta tapahtuu monissa hetkissä.

Miltä näyttävät ruokailut päiväkodissa? Miten ruokailuhetkissä toimitaan? Mitä kaikkea päiväkotipäivän aikana tapahtuukaan?

Perheille suunnattu video kertoo lasten tavallisesta päivästä päiväkodissa. Videon avulla varhaiskasvatus voi kertoa perheille miten lapsen varhaiskasvatuspäivä rytmittyy ja miten ruokailuhetkissä toimitaan. Video sopii katsottavaksi itsenäisesti, mutta erityisen hyvin myös etä- tai lähivanhempainiltaan herättämään keskustelua. Valmiiden pohdintakysymysten avulla voidaan käydä myönteistä keskustelua ruokailusta ja ruokakasvatuksesta. Näin voidaan osallistaa perheitä ja avata keskustelu oman päiväkodin toimintakulttuurista.

Video on hyödyllinen yhteisissä keskusteluissa eri kieli- ja kulttuuritaustaisten huoltajien kanssa, joille suomalainen varhaiskasvatusympäristö ja varhaiskasvatuksen ruokailukäytänteet ovat vieraampia on hyvä tehdä varhaiskasvatuksen ruokailukäytänteitä huoltajille tutuksi. Videon kesto on 3.30 min.

Valmistelut ja materiaalit

Lue seuraavaksi

Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje