Tehdään itse granolaa!
Idea Granola eli paahdettu mysli valmistuu lasten kanssa nopeasti ja maistuu makoisalta esim. välipalalla jogurtin kanssa. Annoksia 10 (annoskoko 50 g) Aktiivinen valmistusaika 5 min + passiivinen valmistusaika 15 min Valmistelut ja materiaalit 2 dl cashewpähkinöitä 4 dl puurohiutaleita 1 dl (70 g) mantelilastuja ½ dl auringonkukansiemeniä 2 rkl fariinisokeria ½ dl öljyä 10 kuivattua […]
Lue artikkeliLeivotaan sämpyläsiskoja!
Idea Leivotaan lasten kanssa helppoja sämpylöitä hyödyntäen kasvissosekeiton jämiä. Annoksia 12 (annoskoko 70 g) Aktiivinen valmistusaika 15 min + passiivinen valmistusaika 1 tunti Valmistelut ja materiaalit 4 dl tähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa 1 dl vettä 25 g hiivaa 1 rkl sokeria ¾ tl suolaa 1 rkl öljyä tai pullomargariinia 2 dl leseitä 7 dl hiivaleipäjauhoja Tehtävän […]
Lue artikkeliTehdään peltileipää!
Idea Nopea ja helppo peltileipä onnistuu myös pikkuleipureilta. Annoksia 20 (annoskoko 50 g) Aktiivinen valmistusaika 15 min + passiivinen valmistusaika 45 min Valmistelut ja materiaalit ½ l maitoa 50 g hiivaa 2 rkl siirappia tai sokeria 1 tl suolaa 3 dl kauraleseitä 5 dl hiivaleipäjauhoja Tehtävän toteutus Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset ja […]
Lue artikkeliLeivotaan näkkileipää!
Annoksia 40 (annoskoko 15 g) Aktiivinen valmistusaika 10 min + passiivinen valmistusaika 40 min Valmistelut ja materiaalit 5 dl (glut.) kaurahiutaleita tai kaurajauhoja 2 dl auringonkukansiemeniä 1/2 dl seesaminsiemeniä 2 rkl sokeria 2 dl kiehuvaa vettä Leivinpaperia, kulho, desimitta, ruokalusikka, kauha tai muu vastaava, uuni Tehtävän toteutus Sekoita keskenään hiutaleet, siemenet ja sokeri. Lisää kiehuva […]
Lue artikkeliLeivotaan pannaria!
Idea Pannarin teko lasten kanssa on hauskaa: sekoita raaka-aineet, laita uuniin ja voilà, pian makoisa pannari on valmis! Annoksia 12 (annoskoko 60 g) Aktiivinen valmistusaika 5 min + passiivinen valmistusaika 45 min Valmistelut ja materiaalit 5 dl rasvaton maito 2 munaa 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 dl kauraleseitä 2 rkl sokeria 1 tl leivinjauhetta ¼ […]
Lue artikkeliLeivotaan ohrasuurimorieskoja!
Idea Helppojen ohrasuurimorieskojen valmistus alkaa edellisenä päivänä. Loppuvaihe paistoineen vie vain muutaman minuutin. Annoksia 24 (annoskoko 60 g) Aktiivinen valmistusaika 10 min + passiivinen valmistusaika 10 t 25 min Valmistelut ja materiaalit 1 l rasvatonta piimää 5 dl ohrasuurimoita 2 dl rasvatonta maitoa 1 ½ dl kaurahiutaleita 2 munaa 1 tl soodaa ¾ tl suolaa […]
Lue artikkeliLeivotaan kauralastuja!
Idea Leivotaan helppoja ja herkullisia juhlapöydän klassikoita, kauralastuja. Annoksia 50 (annoskoko 10 g) Aktiivinen valmistusaika 20 min + passiivinen valmistusaika 30 min Valmistelut ja materiaalit 150 g margariinia (rasvaa vähintään 60 %) 2 ½ dl sokeria 3 dl kaurahiutaleita 2 rkl vehnäjauhoja 1 muna 1 tl leivinjauhetta 1 tl kaakaojauhetta Tehtävän toteutus Sulata rasva kattilassa. […]
Lue artikkeli