Hyppää sisältöön
3-5v 5-7v Ruoanvalmistus

Leivotaan sämpyläsiskoja!

Tässä tehtävässä lapset leipovat sämpylöitä hyödyntäen kasvissosekeiton jämiä.

Julkaistu 18.11.2020
Päivitetty 31.3.2023

Idea

Leivotaan lasten kanssa helppoja sämpylöitä hyödyntäen kasvissosekeiton jämiä.

  • Annoksia 12 (annoskoko 70 g)
  • Aktiivinen valmistusaika 15 min + passiivinen valmistusaika 1 tunti

Valmistelut ja materiaalit

  • 4 dl tähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa
  • 1 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rkl öljyä tai pullomargariinia
  • 2 dl leseitä
  • 7 dl hiivaleipäjauhoja

Tehtävän toteutus

  • Kuumenna keitto ja vesi kädenlämpöisiksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää öljy, leseet ja jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää hiukan jauhoja. Anna kohota puolisen tuntia. 
  • Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä palaset palloiksi ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun (leipä)vuokaan lähekkäin. Kohota.
  • Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Vinkki

  • Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi. 

Vinkki

Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit: 

Vinkki

Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:

  • Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
  • Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
  • Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä

Lähde


Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin 


Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen tietopankkiin

Lue seuraavaksi

Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje