Hyppää sisältöön

Joulu tuoksuu pipareille – ideoita varhaiskasvatukseen

Joulu tuoksuu ja maistuu piparkakuilta! Oman lapsiryhmän kanssa voi hauskojen ideoiden parissa virittäytyä joulun tunnelmaan.

Varhaiskasvatuksessa tapahtuu joulun alla monenlaista. Tänä vuonna joulujuhlien sijaan mietitään erilaisia tapoja joulun juhlistamiseen. Tässä  muutamia ideoita joulutouhuihin oman ryhmän kanssa 🙂

Piparin tarina

Tiesitkö, että piparkakkujen kiehtova historia alkaa tuhansien vuosien takaa faaraoiden Egyptistä? Piparit ovat toimineet mm. Viikinkien taikojen apuna, lääkkeenä ja lemmen viestinä. Piparin tarina on niin mielenkiintoinen, että siitä voisi tehdä vaikka näytelmän tai esityksen juhlaan.

Hauskat piparit -videot

Pipareista voi tehdä vaikka mitä. Katsokaa kivat videot, miten voi tehdä eri ilmeisiä emoji – pipareita lasten kanssa tai ison piparikirkon yhteistyönä, jota yhdessä koristellaan. Täältä löydät myös piirroskuvitetun sadun Piparkakkupojasta, joka herää kuumassa uunissa eloon sekä kivan laulun Pikku Papu Orkesterilta Piparkakkutalosta.

Taikinasta tortuksi – mitä tapahtuu leipomossa joulun alla

Moni lapsi haaveilee leipurin ammatista. Kurkistakaa mitä leipuri tekee joulun alla, kun iso määrä taikinaa muuttuu joulutortuiksi. Voisiko päiväkodissa tai ulkona leikkiä leipuria?

Taikinasta pipariksi -piparkakkujen jännittävä matka leipomossa

Leipomo on jännittävä paikka. Katso videolta, miten tuhannet piparkakut valmistuvat oikeassa leipomossa.

Piparit palaa -leikki

Muunnelma Pullat palaa leikistä, jossa Leipuri-tonttu ja Touhu-tonttu paistavat pipareita ja leipuri nukahtaa. Tässä leikissä kerrataan lukujonoa ja lapsista on huippu hauskaa, kun pipareita pelastetaan uunista kiireen vilkkaa.

Piparit pellillä -laululeikki

Satu Sopasen laulussa Piparit pellillä valmistetaan piparitaloa. Sanat löytyvät ideakortista ja videolta laulu sekä siihen kuuluva leikki.


Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin 


Kaipaatko tieto ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen tietopankkiin

 

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset