Hyppää sisältöön
3-5v 5-7v Ruoanvalmistus

Leivotaan kauralastuja!

Leivotaan helppoja ja herkullisia juhlapöydän klassikoita, kauralastuja.

Julkaistu 18.11.2020
Päivitetty 31.3.2023

Idea

 Leivotaan helppoja ja herkullisia juhlapöydän klassikoita, kauralastuja.

  • Annoksia 50 (annoskoko 10 g)
  • Aktiivinen valmistusaika 20 min + passiivinen valmistusaika 30 min

Valmistelut ja materiaalit

  • 150 g margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kaakaojauhetta

Tehtävän toteutus

  • Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
  • Nosta taikinasta teelusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 12 – 16 pikkuleipää.
  • Paista 175 asteessa 6 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauralastut muuttuvat rapeiksi jäähtyessään.

Vinkki

  • Jos haluat pikkuleivistä kuperan muotoisia, laita ne jäähtymään pian uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi puhtaan pullon tai kaulimen päälle.
  • Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi.

Vinkki

Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit: 

Vinkki

Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:

  • Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
  • Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
  • Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä

Lähde


Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin 


Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen tietopankkiin

Lue seuraavaksi

Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje