3-5v
5-7v
Moniammatillinen yhteistyö
Ruokailutilanne
Ruokapalveluyhteistyö
Helpota hyviä valintoja
Kun terveelliset vaihtoehdot laitetaan linjastossa tai tarjoiluvaunussa hyvin esille, on niiden valinta asiakkaille helpompaa
Valmistelu ja toteutus
- Terveellisen aterian kokoaminen tehdään linjastoratkaisuilla helpoksi
- Laita lasvikset tarjolle ensimmäisenä, niin niitä tulee otettua reilummin. Tarjoa kasvikset mieluiten komponentteina!
- Jos tarjolla on kasvisruoka ja toinen lämmin ruoka, laita kasvisvaihtoehto ensimmäiseksi. Tee ruoka tutuksi kuvitetun ruokalistan menetelmin.
- Kasvisvaihtoehtoja suosimalla, myös ympäristönäkökulma tulee huomioitua. Se on tärkeä osa ruokakasvatusta – terveellisyys ja ympäristöystävällisyys on monesti sama asia
- Ympäristönäkökulma tukee vahvistumaan mm. tänä vuonna (2023) julkaistavissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa