Hyppää sisältöön
Etusivu / Lepo / Opetellaan rauhoittumistaitoja Pikku Kakkosen Nallen kanssa

Opetellaan rauhoittumistaitoja Pikku Kakkosen Nallen kanssa

Tutustu äänitesarjaamme Rentoudu Nallen kanssa, jonka olemme tuottaneet yhteistyössä Ylen Pikku Kakkosen kanssa.

Anne Kuusisto, Lapsiperhe-ja mielen hyvinvoinnin asiantuntija
Julkaistu 26.6.2020
Päivitetty 10.11.2023

Rauhoittumisen taito on yhä keskeisempi taito digitaalistuvassa maailmassamme. Se on terveystaito, joka suojaa ylivirittymiseltä ja liialliselta kuormittumiselta. Samalla, kun oppii rauhoittamaan itseään, voi oppia myös hillitsemään mielitekojaan ja impulssejaan, joita mieli arjessa tuottaa. Lapsen itsesäätely kehittyy vähitellen yhdessä aikuisen kanssa ja myös aikuisena tätä taitoa voi yhä vahvistaa.

Uudessa Rentoudu Nallen kanssa audiosarjassamme harjoitellaan mindfulness-harjoituksiin perustuvia rauhoittumisen taitoja. Oman hyvinvoinnin kannalta on erityisen hienoa, jos lapsesta asti on harjoitellut  rauhoittumiskeinoja ja tunnistaa omaa sisäistä puhettaan. Harjoitusten hyödystä on jo tutkimusnäyttöä myös suomalaisten lasten kohdalla. Lisäksi oman kehon kuunteleminen ja arvostaminen on tärkeä terveystaito, joka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen, siihen miten lapsi ajattelee omasta kehostaan ja pitää siitä huolta.

Nyt näitä tärkeitä taitoja voi harjoitella uudella lailla, monille lapsille tutun ja rakkaan Nallen kanssa!

 

Keskeisenä taitona on opetella syvään hengittäminen, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä.

Lisäksi jaksoissa harjoitellaan rentoutumisen tunnetta vastakohtien avulla, jännitys ja rentouttaminen. Jaksoissa käsitellään myös omiin ajatuksiin ja tunteisiin suhtautumista, tylsyyden ja malttamisen sietämistä, omien vahvuuksien tunnistamista ja kiitollisuutta.

Klikkaa tästä audioiden äärelle! Lue lisää audiosarjasta! Tulosta tästä suloinen värityskuva!

Lue seuraavaksi

Tehtävät
Hyvinvointikurssi
Digikortti
Some