Hyppää sisältöön

Teemaviikot

Valmistelut ja materiaalit Suunnitellaan ruokakasvatuksen teemaviikkoja kalenterivuodelle. Tehtävän toteutus 1) Maitoviikko ja juustola  Maistellaan erilaisia juustoja, viilejä, maitoa, kasvimaitoja ja tehdään pirtelöitä tai smoothieita. 2) Kalaviikko Kalaretki kauppahalliin tai lähikaupan kalatiskille, kalan savustaminen ulkona, kalan perkaaminen ja tutkiminen, muikkujen paistaminen, pilkki- tai onkiretki paikallisen kalastajan opastamana 3) Marjaviikko Lähdetään metsäretkelle ja poimitaan marjat mustikka- tai […]

Lue artikkeli

Makuaakkoset-diplomi® päiväkodeille

Valmistelut ja materiaalit Tutustuminen Makuaakkoset -diplomin sivustoon (tausta-aineistot, harjoittelumahdollisuus ja testi) Asianomaisten henkilöiden/tahojen innostaminen diplomin hakemiseen yhteistyössä Diplomityöryhmän kokoaminen, tapaamisajankohttien sopiminen ja toimeen ryhtyminen Tehtävän toteutus Makuaakkoset-diplomi® suoritetaan yhteistyössä päiväkodin kasvatushenkilöstön ja ruokapalvelun kanssa. On suositeltavaa, että työryhmässä on huoltajien ja mahdollisuuksien mukaan myös neuvolaterveydenhuollon edustus. Diplomin suorittaminen perustuu itsearviointiin ja jatkuvan toiminnan kehittämisen ajatukseen. […]

Lue artikkeli

Esimerkkilautanen esille

Valmistelut ja materiaalit Ateria, tablettitietokone Tehtävän toteutus Haastatellaan keittiöhenkilökuntaa ruuan valmistustavoista tai mitä se sisältää.  Kootaan yhdessä malliateria ruoka-apulaisten kanssa – Ruuan annosteleminen itse tukee lapsen syömisen itsesäätelyn kehittymistä.  – Lautasmalli auttaa täysipainoisen ja ravitsevan aterian kokoamisessa – Tutustutaan ruuan kauniiseen esillelaittoon.  Otetaan kuva tabletilla. Kuvaa voidaan tutkia esimerkiksi ruokapiirissä ennen ruokailua.  Hyvä muistaa: malliateria […]

Lue artikkeli
  • 1
  • 2
Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje