3-5v
5-7v
Ruokakasvatuksen kehittäminen
Ruokapalveluyhteistyö
Teemaviikot
Tutustutaan tarkemmin eri raaka-aineiden luonteeseen ja käyttömahdollisuuksiin kalenterivuodelle sijoittuvien teemaviikkojen avulla.
Valmistelut ja materiaalit
- Suunnitellaan ruokakasvatuksen teemaviikkoja kalenterivuodelle.
Tehtävän toteutus
1) Maitoviikko ja juustola
- Maistellaan erilaisia juustoja, viilejä, maitoa, kasvimaitoja ja tehdään pirtelöitä tai smoothieita.
2) Kalaviikko
- Kalaretki kauppahalliin tai lähikaupan kalatiskille, kalan savustaminen ulkona, kalan perkaaminen ja tutkiminen, muikkujen paistaminen, pilkki- tai onkiretki paikallisen kalastajan opastamana
3) Marjaviikko
- Lähdetään metsäretkelle ja poimitaan marjat mustikka- tai puolukkapiirakkaan, tehdään mustikka- tai mansikkamaitoa.
4) Leipä- ja viljaviikko
- Järjestetään viljanäyttely, jossa viljojen lisäksi esillä niistä jalostettuja tuotteita.
- Leivotaan yhdessä erilaisia leipiä, pullia ja pitkoja.
- Tehdään näyttely vanhoista leivontaan liittyvistä esineistä ja välineistä.
5) Sadonkorjuujuhla
- Kootaan yhdessä kasvis- ja vihannesnäyttely sekä marjanäyttely – maistajaiset.
6) Itujen kasvatus
- Kasvatetaan ituja ja herneenversoja, vesikrassin- ja herneenversoista saa helposti makua salaattiin.
Vinkki
- Teemaviikkojen ohjelmaan voidaan hyvin liittää retkiä sekä perhe- tai vanhempainiltoja.
Vinkki
Katso erilaisia ruoan reittehin liittyviä materiaaleja ja tehtäviä:
Lähde
Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?
Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin
Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?