Hyppää sisältöön
3-5v 5-7v Ruokakasvatuksen kehittäminen Ruokapalveluyhteistyö

Teemaviikot

Tutustutaan tarkemmin eri raaka-aineiden luonteeseen ja käyttömahdollisuuksiin kalenterivuodelle sijoittuvien teemaviikkojen avulla.

Julkaistu 18.11.2020
Päivitetty 1.4.2023

Valmistelut ja materiaalit

  • Suunnitellaan ruokakasvatuksen teemaviikkoja kalenterivuodelle.

Tehtävän toteutus

1) Maitoviikko ja juustola 

  • Maistellaan erilaisia juustoja, viilejä, maitoa, kasvimaitoja ja tehdään pirtelöitä tai smoothieita.

2) Kalaviikko

  • Kalaretki kauppahalliin tai lähikaupan kalatiskille, kalan savustaminen ulkona, kalan perkaaminen ja tutkiminen, muikkujen paistaminen, pilkki- tai onkiretki paikallisen kalastajan opastamana

3) Marjaviikko

  • Lähdetään metsäretkelle ja poimitaan marjat mustikka- tai puolukkapiirakkaan, tehdään mustikka- tai mansikkamaitoa.

4) Leipä- ja viljaviikko

  • Järjestetään viljanäyttely, jossa viljojen lisäksi esillä niistä jalostettuja tuotteita.
  • Leivotaan yhdessä erilaisia leipiä, pullia ja pitkoja. 
  • Tehdään näyttely vanhoista leivontaan liittyvistä esineistä ja välineistä. 

5) Sadonkorjuujuhla 

  • Kootaan yhdessä kasvis- ja vihannesnäyttely sekä marjanäyttely – maistajaiset.

6) Itujen kasvatus 

  • Kasvatetaan ituja ja herneenversoja, vesikrassin- ja herneenversoista saa helposti makua salaattiin.

Vinkki

  • Teemaviikkojen ohjelmaan voidaan hyvin liittää retkiä sekä perhe- tai vanhempainiltoja.

Vinkki

Katso erilaisia ruoan reittehin liittyviä materiaaleja ja tehtäviä:

Lähde


Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin 


Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen tietopankkiin

Lue seuraavaksi

Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje