Kasvatuksen ja opetuksen ammattilaiset
Neuvokas perhe tarjoaa runsaasti ideoita ja materiaaleja kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisille. Työskentelit sitten päiväkodissa, koulussa tai kerhossa, täältä löydät vinkkejä ruokakasvatukseen, lepoon ja liikuntaan, kehosuhteen rakentamiseen, ym.
Ruokakasvatus
Vinkkejä ruokakasvatukseen ja valmiita hauskoja ideoita ja tehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Ruokakasvatuksen tietopankki toimii oman ruokakasvatuksen kehittämisen tukimateriaalina. Verkkokurssilla pääset alkuun!
Ruokakasvatuksen materiaalit on suunnattu varhaiskasvatuksen käyttöön, mutta niitä voi soveltaa myös isompien lasten kanssa työskenteleville. Koululaisille suunniteltuja ruokakasvatuksen materiaaleja löydät Maistuvan koulun sivuilta.
Lisää materiaalia materiaalipankista
Materiaalipankistamme löydät runsaasti erilaista työkaluja työhösi: tehtäväsivuja, ruokakasvatuksen ja ravitsemusohjauksen materiaaleja, esityspohjia vanhempainiltoihin, sekä tapahtumamateriaalia.
Rauhoittumistaidot
Rauhoittumisen taitoa voidaan harjoitella monenlaisilla harjoituksilla sekä varhaiskasvatuksen, koulun ja kodin arjessa.
Tulosta täältä rauhoittumisäänitteiden linkit nukkariin tai lepohuoneeseen.
Liikuntaideoita ja perheliikuntaa
Neuvokas perhe on tuottanut paljon ideoita perheille liikkumiseen kotioloissa ja ulkona. Tässä muutamia, joita voisi tehdä myös ryhmän kanssa soveltaen ja vinkata myös perheille. Katso myös tehtäviä liikkumisen teemojen käsittelyyn yhdessä lapsen tai perheiden kanssa.
Lapsen tervettä keho- ja ruokasuhdetta tukemassa
Lapset altistuvat kehoja arvioivalle puheelle jo varhain. Ympäristön tuottama laihdutusviestintä ja syyllistävä painopuhe vaikuttavat haitallisesti meihin kaikkiin, mutta erityisen vahingollisen jäljen ne voivat jättää lapsen kehittyvään ruoka- ja kehosuhteeseen. Kehotyytyväisyyden tukeminen, oman kehon arvostaminen ja myönteinen kehopuhe lisäävät lapsen itsearvostusta ja ennaltaehkäisevät ulkonäöstä kiusaamista. Katso myös webinaari aiheesta. Täältä löydät tehtäviä lapsen keho- ja ruokasuhteen tukemiseen.
Monikulttuurinen ruokakasvatus
Mitä tulee huomioida ruokakasvatuksessa, kun ryhmässä on perheitä monista eri kieli- ja kulttuuritaustoista? Neuvokas perhe tarjoaa monikielistä materiaalia, jota voi käyttää esimerkiksi ruokakasvatuksessa ja ravitsemus- ja elintapaohjauksessa. Perheille voi myös vinkata Neuvokkaan perheen englannin– ja ruotsinkielisistä perhesivuista.
Luentotallenteita lasten kanssa työskenteleville
Neuvokkaan perheen sivuilta löytyy tiiviitä luentotallenteita aiheista, jotka koskettavat varhaiskasvatuksen ja muiden lasten kanssa työskentelevien arkea. Tallenteita voi tarvittaessa kelata ja nopeuttaa. Tulevista luennoista kuulet kasvatuksen ja opetuksen uutiskirjeestämme.
Kolme suosituinta verkkoluentoamme:
- Rauhoittumistaidot ja uni varhaiskasvatuksessa
- Vanhempien kanssa tehtävä yhteistyö varhaiskasvatuksessa
- Päiväkoti- ja kouluruoka – mikä avuksi jos ei maistu?
Täältä löydät webinaaritallenteet
Uutiskirje kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisille
Saat tuoreeltaan ajankohtaisimmat vinkkimme ja materiaalimme terveys- ja hyvinvointitaitojen oppimiseen: ruokakasvatukseen, rauhoittumistaitoihin ja liikkumiseen sekä perheiden kanssa tehtävään yhteistyöhön. Uutiskirjeen avulla kuulet myös heti ensimmäisenä uusista webinaareista ja kampanjoista.
Perheille suunnattu uutiskirje
Vanhemmuus ei ole tässä ajassa helppoa ja jaksaminen on usein koetuksella. Suoraan lapsiperheille suunnatusta uutiskirjeestä löytyy ajankohtaisia vinkkejä lapsiperhearkeen sekä lapsille että vanhemmille. Suosittelemme vinkkaamaan tästä perheille!
Materiaalit koululaisille
Neuvokkaan perheen materiaaleja voi soveltaa eri ikäisille lapsille, mutta tähän on koottu materiaalia erityisesti isompien lasten kanssa työskenteleville. Esimerkiksi vanhempainiltoihin löytyy valmiita dioja kouluikäisten perheiden hyvinvoinnin edistämiseen. Katso alta myös materiaali terveys- ja hyvinvointitaitojen oppimiseen.
Opitaan terveystaitoja yhdessä
Valmis materiaalipaketti hyvinvoinnin ja terveyden teemojen käsittelyyn yhdessä lasten kanssa. Kokonaisuus sisältää seuraavat osiot:
- Ruoka ja syöminen
- Liikkuminen
- Lepo ja uni
- Ruutuaika ja digitaidot
- Minä ja kehoni
Osioita voi käsitellä järjestyksessä, tai niistä voi poimia vain osan.