3-5v
5-7v
Ruoanvalmistus
Leivotaan kauralastuja!
Leivotaan helppoja ja herkullisia juhlapöydän klassikoita, kauralastuja.
Idea
Leivotaan helppoja ja herkullisia juhlapöydän klassikoita, kauralastuja.
- Annoksia 50 (annoskoko 10 g)
- Aktiivinen valmistusaika 20 min + passiivinen valmistusaika 30 min
Valmistelut ja materiaalit
- 150 g margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 2 ½ dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 muna
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kaakaojauhetta
Tehtävän toteutus
- Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Nosta taikinasta teelusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 12 – 16 pikkuleipää.
- Paista 175 asteessa 6 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauralastut muuttuvat rapeiksi jäähtyessään.
Vinkki
- Jos haluat pikkuleivistä kuperan muotoisia, laita ne jäähtymään pian uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi puhtaan pullon tai kaulimen päälle.
- Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi.
Vinkki
Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit:
- Näkkileipä
- Perunarieska
- Sämpyläsiskot
- Peltileipä
- Pehmosämpylät
- Ohrasuurimorieskat
- Pannarit
- Kaura-omenapaistos
- Granola
- Marjasmoothie
- Tuorepuuro
- Kupliva melonijuoma
- Juuressipsit
Vinkki
Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:
- Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
- Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
- Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä
Lähde
Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?
Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin
Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?