Hyppää sisältöön
3-5v 5-7v Ruoanvalmistus

Leivotaan ohrasuurimorieskoja!

Helppojen ohrasuurimorieskojen valmistus alkaa edellisenä päivänä. Loppuvaihe paistoineen vie vain muutaman minuutin.

Julkaistu 18.11.2020
Päivitetty 4.4.2023

Idea

Helppojen ohrasuurimorieskojen valmistus alkaa edellisenä päivänä. Loppuvaihe paistoineen vie vain muutaman minuutin.  

  • Annoksia 24 (annoskoko 60 g)
  • Aktiivinen valmistusaika 10 min + passiivinen valmistusaika 10 t 25 min

Valmistelut ja materiaalit

  • 1 l rasvatonta piimää
  • 5 dl ohrasuurimoita
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 munaa
  • 1 tl soodaa
  • ¾ tl suolaa

Tehtävän toteutus

  • Sekoita piimä ja ohrasuurimot ja anna ainesten turvota huoneenlämmössä noin 10 tuntia, esimerkiksi yön yli.
  • Lisää muut ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 250 asteen lämmössä noin 25 minuuttia.

Vinkki

  • Ohrasuurimorieskojen teon voi aloittaa jo edellisenä päivänä, kun suurimot laitetaan turpoamaan. Seuraavana päivänä valmistus vaatii vain muutaman minuutin ja pienen hetken paistoajan.

Vinkki

  • Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi. 

Vinkki

Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit: 

Vinkki

Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:

  • Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
  • Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
  • Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä

Lähde


Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin 


Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?

Kurkkaa ruokakasvatuksen tietopankkiin

Lue seuraavaksi

Ideakortit
Tehtävät
Materiaaleja
Uutiskirje