3-5v
5-7v
Ruoanvalmistus
Leivotaan ohrasuurimorieskoja!
Helppojen ohrasuurimorieskojen valmistus alkaa edellisenä päivänä. Loppuvaihe paistoineen vie vain muutaman minuutin.
Idea
Helppojen ohrasuurimorieskojen valmistus alkaa edellisenä päivänä. Loppuvaihe paistoineen vie vain muutaman minuutin.
- Annoksia 24 (annoskoko 60 g)
- Aktiivinen valmistusaika 10 min + passiivinen valmistusaika 10 t 25 min
Valmistelut ja materiaalit
- 1 l rasvatonta piimää
- 5 dl ohrasuurimoita
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 2 munaa
- 1 tl soodaa
- ¾ tl suolaa
Tehtävän toteutus
- Sekoita piimä ja ohrasuurimot ja anna ainesten turvota huoneenlämmössä noin 10 tuntia, esimerkiksi yön yli.
- Lisää muut ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 250 asteen lämmössä noin 25 minuuttia.
Vinkki
- Ohrasuurimorieskojen teon voi aloittaa jo edellisenä päivänä, kun suurimot laitetaan turpoamaan. Seuraavana päivänä valmistus vaatii vain muutaman minuutin ja pienen hetken paistoajan.
Vinkki
- Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi.
Vinkki
Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit:
- Näkkileipä
- Perunarieska
- Sämpyläsiskot
- Peltileipä
- Pehmosämpylät
- Pannarit
- Kaura-omenapaistos
- Granola
- Marjasmoothie
- Tuorepuuro
- Kupliva melonijuoma
- Juuressipsit
- Kauralastut
Vinkki
Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:
- Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
- Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
- Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä
Lähde
Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?
Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin
Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?