3-5v
                                            5-7v
                                            Ruoanvalmistus
                    
        
                
        
    
    Leivotaan pehmosämpylöitä!
Helppoihin pehmosämpylöihin uppoavat kätevästi aamupuuron jämät, samoin kasvisraasteen tai soseen tähteet.
Idea
Helppoihin pehmosämpylöihin uppoavat kätevästi aamupuuron jämät, samoin kasvisraasteen tai soseen tähteet.
- Annoksia 12 (annoskoko 76 g)
 - Aktiivinen valmistusaika 15 min + passiivinen valmistusaika 1 t 45 min
 
Valmistelut ja materiaalit
- 3 dl hiutalepuuroa
 - 3 dl vettä
 - 25 g hiivaa
 - 1 rkl siirappia
 - 1 tl suolaa
 - 1 dl porkkanaraastetta
 - 4 dl täysjyväspelttijauhoja
 - 4 dl hiivaleipäjauhoja
 - 1 rkl öljyä
 
Tehtävän toteutus
- Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, lisää taikinan muut ainekset ja alusta taikinaksi. Kohota tunnin verran liinalla peitettynä.
 - Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinapalloja lautaselle, jossa on jauhoja. Pyöräytä sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä puoli tuntia.
 - Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Vinkki
- Hiivaleipäjauhon voi myös korvata sämpyläjauhoilla.
 
Vinkki
- Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi.
 
Vinkki
Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit:
- Perunarieska
 - Sämpyläsiskot
 - Peltileipä
 - Ohrasuurimorieskat
 - Pannarit
 - Kaura-omenapaistos
 - Granola
 - Marjasmoothie
 - Tuorepuuro
 - Kupliva melonijuoma
 - Juuressipsit
 - Kauralastut
 - Näkkileipä
 
Vinkki
Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:
- Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
 - Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
 - Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä
 
Lähde
Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?
Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin
Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?