3-5v
5-7v
Ruoanvalmistus
Leivotaan pehmosämpylöitä!
Helppoihin pehmosämpylöihin uppoavat kätevästi aamupuuron jämät, samoin kasvisraasteen tai soseen tähteet.
Idea
Helppoihin pehmosämpylöihin uppoavat kätevästi aamupuuron jämät, samoin kasvisraasteen tai soseen tähteet.
- Annoksia 12 (annoskoko 76 g)
- Aktiivinen valmistusaika 15 min + passiivinen valmistusaika 1 t 45 min
Valmistelut ja materiaalit
- 3 dl hiutalepuuroa
- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 dl porkkanaraastetta
- 4 dl täysjyväspelttijauhoja
- 4 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 rkl öljyä
Tehtävän toteutus
- Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, lisää taikinan muut ainekset ja alusta taikinaksi. Kohota tunnin verran liinalla peitettynä.
- Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinapalloja lautaselle, jossa on jauhoja. Pyöräytä sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä puoli tuntia.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Hiivaleipäjauhon voi myös korvata sämpyläjauhoilla.
Vinkki
- Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi.
Vinkki
Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit:
- Perunarieska
- Sämpyläsiskot
- Peltileipä
- Ohrasuurimorieskat
- Pannarit
- Kaura-omenapaistos
- Granola
- Marjasmoothie
- Tuorepuuro
- Kupliva melonijuoma
- Juuressipsit
- Kauralastut
- Näkkileipä
Vinkki
Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:
- Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
- Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
- Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä
Lähde
Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?
Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin
Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?