3-5v
5-7v
Ruoanvalmistus
Leivotaan sämpyläsiskoja!
Tässä tehtävässä lapset leipovat sämpylöitä hyödyntäen kasvissosekeiton jämiä.
Idea
Leivotaan lasten kanssa helppoja sämpylöitä hyödyntäen kasvissosekeiton jämiä.
- Annoksia 12 (annoskoko 70 g)
- Aktiivinen valmistusaika 15 min + passiivinen valmistusaika 1 tunti
Valmistelut ja materiaalit
- 4 dl tähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa
- 1 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl sokeria
- ¾ tl suolaa
- 1 rkl öljyä tai pullomargariinia
- 2 dl leseitä
- 7 dl hiivaleipäjauhoja
Tehtävän toteutus
- Kuumenna keitto ja vesi kädenlämpöisiksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää öljy, leseet ja jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää hiukan jauhoja. Anna kohota puolisen tuntia.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä palaset palloiksi ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun (leipä)vuokaan lähekkäin. Kohota.
- Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Vinkki
- Sopii esim. isän- tai äitienpäiväyllätykseksi.
Vinkki
Kurkkaa myös muut helpot Sydänmerkin reseptit:
- Perunarieska
- Peltileipä
- Pehmosämpylät
- Ohrasuurimorieskat
- Pannarit
- Kaura-omenapaistos
- Granola
- Marjasmoothie
- Tuorepuuro
- Kupliva melonijuoma
- Juuressipsit
- Kauralastut
Vinkki
Kurkkaa myös muut vilja-aiheiset tehtävät:
- Viljan reitti: tarina, kuvat ja julisteet täältä
- Taikinasta talviherkuksi – näin laskiaispulla valmistuu leipomossa täältä
- Taikinasta leiväksi – leivän jännittävä matka leipomossa täältä
Lähde
Kaipaatko lisää käytännön vinkkejä ja ideoita lasten ruokakasvatukseen?
Kurkkaa ruokakasvatuksen ideapankkiin
Kaipaatko tietoa ja työkaluja lasten ruokakasvatukseen?